هفته‌ای شلوغ برای بانک‌های مرکزی

زمان مطالعه: 3 دقیقه

هفته‌ای شلوغ برای بانک‌های مرکزی

تحلیل سنتیمنت روزانه فارکس ۲۲ خرداد

  • هفته‌ای شلوغ برای بانک‌های مرکزی

سنتیمنت بازار پیش از انتشار شاخص قیمت مصرف کننده آمریکا (در روز سه‌شنبه) و جلسه بانک مرکزی آمریکا در روز چهارشنبه به طور محتاطانه‌ای صعودی باقی مانده است.

انتظار می‌رود تورم در آمریکا از ۴.۹% به ۴.۱% در ماه مه کاهش یابد و تورم هسته از ۵.۵% منتشر شده در یک ماه گذشته به ۵.۳% افت کند. اگر غافلگیری بزرگی در زمینه داده‌های تورم وجود نداشته باشد، فدرال رزرو باید نرخ‌های بهره را در جلسه سیاست گذاری این هفته بدون تغییر نگه دارد. فعالیت‌ها در بازار آتی نرخ بهره فد در حال حاضر احتمالی بیش از ۷۳% را برای تغییر ندادن نرخ بهره در این هفته در نظر گرفتند. اما این بدین معنی نیست که کار بانک مرکزی آمریکا در زمینه افزایش نرخ بهره به اتمام رسیده است. هر توقفی که ممکن است در این هفته شاهد باشیم، با بیانیه‌ای هاوکیش و تهدیدی برای از سرگیری افزایش نرخ بهره توسط فدرال رزرو در جلسه بعدی همراه خواهد بود.

سرمایه‌گذاران در حال هجوم به آپشن‌های خرید هستند چرا که هیچ‌کس نمی‌خواهد رشد بیشتر در بازارهای سهام را از دست بدهد، اما با توجه به این واقعیت که فدرال رزرو از سال گذشته نرخ‌ها را با سرعتی بی‌سابقه افزایش داده و منجر به سقوط چند بانک منطقه ای ایالات متحده شده، هیچ‌کس مطمئن نیست که این افزایش ادامه خواهد داشت یا خیر. انتظارات درآمدزایی در سال جاری  منفی هستند و منحنی بازده اوراق ۲ ساله و ۱۰ ساله ایالات متحده به شدت معکوس، نشان می‌دهد که رکود مطمئناً دور از دسترس نیست. بنابراین بله، خوب است که محتاط باشیم آن هم زمانی که عوامل بنیادی اقتصادی لزوماً از افزایش بیشتر حمایت نمی‌کنند، به خصوص زمانی که این افزایش توسط سهام‌های بخش فناوری، که در تئوری، به تغییرات در نرخ‌های بهره حساس هستند، حمایت می‌شود.

انتظار می‌رود بانک مرکزی اروپا (ECB) در جلسه روز پنجشنبه خود نرخ بهره خود را ۰.۲۵% افزایش دهد، در حالی که پیش‌بینی می‌شود بانک مرکزی ژاپن (BoJ) با وجود افزایش تورم، نرخ بهره خود را در محدوده منفی نگه دارد.

جفت ارز USDJPY در محدوده ۱۴۰ با فشار فروش مواجه شده و این احتمال وجود دارد که به سمت میانگین متحرک 200 روزه در محدوده ۱۳۷ عقب نشینی داشته باشد. اما این احتمال بسیار به این موضوع بستگی دارد که دلار پس از انتشار گزارش تورمی و جلسه بانک مرکزی آمریکا چه وضعیتی خواهد داشت. شاخص دلار به زیر روند صعودی ماه گذشته سقوط کرد و در حال آماده شدن برای بازگشت به سمت میانگین متحرک ۱۰۰ روزه است. غافلگیری صعودی در زمینه تورم و یا توقف افزایش نرخ بهره همراه با لحن هاوکیش بزرگ‌ترین ریسک‌های صعودی برای اصلاح نزولی دلار هستند. اگر شاهد چنین چیزی باشیم جفت ارز USDJPY به راحتی می‌تواند به بالای محدوده ۱۴۰ بازگردد، اگرچه پتانسیل صعودی احتمالاً بالاتر از این سطح محدود خواهد ماند. در طرف دیگر جفت ارز EURUSD شانس بهتری برای تعدیل افزایش بالقوه تقاضای دلار دارد، چرا که بانک مرکزی اروپا احتمالاً علیرغم کاهش تورم و کاهش تقاضا، لحن هاوکیش‌تری خواهد داشت.

در بازار کامودیتی‌ها، نفت به زیر محدوده ۷۰ دلار کاهش یافت. موسسه گلدمن ساکس با اشاره به ترس از رکود اقتصادی از افزایش عرضه از سوی کشورهایی مانند روسیه، ایران و ونزوئلا که با تحریم مواجه هستند، پیش‌بینی خود برای نفت خام برنت را تقریباً ۱۰ دلار کاهش داد و به ۸۶ دلار در هر بشکه رساند. اما فصل رانندگی در ایالات متحده و ماه‌های داغ خاور میانه احتمالاً تقاضا را تقویت می‌کند، در حالی که ایالات متحده همچنان باید ذخایر نفت خود را در سطوح زیر ۷۰ دلار در هر بشکه پر کند، که احتمالاً منجر به حمایت از قیمت نفت خام ایالات متحده در نزدیکی محدوده ۶۵ دلار خواهد شد.

منبع: Swissquote

برای پیگیری اخبار روز و فوری فارکس و بازارهای جهانی به کانال تلگرام UtoFX بپیوندید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

سبد خرید