افزایش ارزش دلار موضوعی است که اخیرا در میان سرمایهگذاران مطرح شده است. آیا دلار پس از رسیدن به اوج خود در اکتبر ۲۰۲۲، وارد فاز نزولی شده است یا دوباره میتواند قدرت سابق را پس گرفته و افزایش یابد؟ خاطره سه ماهه چهارم سال ۲۰۲۲ هنوز در خاطر سرمایهگذاران هست. زمانی که شاخص دلار از اوج تاریخی خود حدود ۸ درصد کاهش یافت. اما شاخص دلار تقریبا نیمی از این کاهش را پس گرفته است.
اکنون سوال این است که آیا در ادامه سال جاری باید منتظر کاهش دوباره شاخص دلار باشیم یا دلار افزایش بیشتری پیدا خواهد کرد.
دلار آمریکا در هفته پایانی سپتامبر، یازدهمین هفته متوالی با رشد را پشت سر گذاشت. بدین ترتیب شاخص DXY تنها در ماه سپتامبر افزایش ۲.۵ درصدی را تجربه کرده است (بهترین ماه از ماه مه تاکنون) و در سه ماهه سوم نیز بیش از ۳ درصد رشد کرده است. این افزایش به دلایلی بوده است که در ادامه ذکر خواهد شد و به نظر میرسد همچنان در سه ماهه چهارم نیز به حمایت از دلار ادامه دهند.
یکی از مهمترین دلایل رشد اخیر دلار آمریکا ایجاد روایت بلندمدت در زمینه نرخ بهره است که منجر به افزایش بازده اوراق بلند مدت خزانهداری آمریکا شده است. این موضوع عموما به خاطر آخرین دادههای دات پلات است که نشان داد برای سال ۲۰۲۳ یک افزایش دیگر در نرخ بهره وجود خواهد داشت و همچنین کاهش نرخ بهره را تا اواخر سال آینده به تعویق انداخت.
افزایش اخیر قیمت نفت نیز چشمانداز کلان را پیچیدهتر کرده است چرا که انتظارات تورمی را افزایش داده و هزینههای مصرف کننده را تحت تاثیر قرار میدهد. این بدان معناست که بانکهای مرکزی همچنان انعطافپذیری خود را برای افزایش مجدد نرخ بهره حفظ میکنند. خصوصا اگر اثرات ثانویه و ثالثیه را در اثر افزایش قیمت نفت در ماههای آینده مشاهده کنند.
سطح دسترسی شما برای مشاهده این محتوا کافی نیست
برای مشاهده محتوا وارد حساب کاربری خود شوید!
برای پیگیری اخبار روز و فوری فارکس و بازارهای جهانی به کانال تلگرام UtoFX بپیوندید.
بیشتر بخوانید:
- چرا هزینه کرد دولتی (Government Spending)، اقتصاد را ضعیفتر میکند؟
- پیشبینی روند بازارهای جهان بر اساس چرخههای اقتصادی
- پنج اصطلاح اقتصادی که باید بدانید!