بروکر ارانته
مطالب پیشنهادی
دوره اوراق قرضه
دوره طلا
اشتراک گذاری
برچسب‌ها

تحلیل هفتگی: هفته‌ای بسیار شلوغ؛ تعیین نرخ بهره توسط بانک مرکزی نیوزیلند، صورتجلسه فدرال رزرو، تورم بریتانیا و ایالات متحده و شاخص‌های PMI

تحلیل بنیادی فارکس هفتگی

هفته پیش رو – به نظر می‌رسد بانک مرکزی نیوزیلند قرار است برای دوازدهمین بار در هفته آینده نرخ بهره را افزایش دهد، این در حالی است که انتشار نرخ تورم در بریتانیا و ایالات متحده در هفته آینده در شکل دادن به انتظارات از افزایش نرخ بهره بسیار مهم خواهد بود. اخیراً پس از انتشار برخی داده‌های اقتصادی بسیار ضعیف، انتشار شاخص‌های PMI آلمان احتمالاً بیشترین توجه را از نظرسنجی‌های اولیه S&P Global در ماه مه به خود جلب خواهد کرد. در شرایطی که سنتیمنت هنوز شکننده هستند، ارقام PMI می‌توانند در سوگیری بازارهای سهام تعیین کننده باشند، حال سوال اینجاست که آیا می‌توانند به تقویت دلار کمک می‌کنند یا اینکه صورتجلسه نشست ماه مه فدرال رزرو جلوی خریداران را می‌گیرد؟

بانک مرکزی نیوزیلند قرار است دوباره نرخ بهره را افزایش دهد، آیا این آخرین بار است؟

بانک مرکزی نیوزلند تنها بانک مرکزی بزرگی است که هفته آینده جلسه سیاست‌گذاری برگزار می‌کند. به طور گسترده‌ای انتظار می‌رود که در روز چهارشنبه هزینه‌های استقراض (نرخ بهره) را 0.25 درصد افزایش دهد. اگر این چنین شود، این دوازدهمین افزایش متوالی از زمان شروع چرخه انقباضی در اکتبر سال گذشته خواهد بود و نرخ بهره را به 5.50 درصد می‌رساند، بالاترین نرخ بهره در میان کشورهای پیشرفته.

RBNZ

نمودار نرخ بهره نیوزیلند

با این حال، سرمایه‌گذاران فکر نمی‌کنند که بانک مرکزی نیوزیلند در اینجا توقف کند چرا که یک افزایش 0.25 درصدی دیگر نیز در طول تابستان قیمت‌گذاری شده است. این قیمت‌گذاری نسبت به پیش‌بینی خود بانک مرکزی نیوزیلند در مورد اینکه اوج نرخ بهره به کجا می‌رسد (که در ماه فوریه 5.50 درصد پیش‌بینی شده بود) هاوکیش‌تر است. بانک مرکزی نیوزیلند پیش‌بینی‌های به روز شده خود را در بیانیه سه ماهه سیاست پولی در روز چهارشنبه منتشر خواهد کرد و بنابراین اگر سیاست‌گذاران نرخ ترمینال خود را برای مطابقت با انتظارات بازار یا فراتر از آن افزایش دهند، دلار نیوزیلند می‌تواند رشد کند.

آخرین گزارش اشتغال نیز از موضع انقباض بیشتر نیز حمایت می‌کند، زیرا نرخ بیکاری در سطح 3.4 درصد پایین مانده است و رشد دستمزدها در سه ماهه اول کمی شتاب گرفته است. آمار خرده‌فروشی که در همان روز جلسه بانک مرکزی منتشر می‌شود، می‌تواند نشان دهد که هزینه‌های مصرف‌کننده در سه‌ماهه اول دوباره افزایش یافته‌اند.

با این حال، این استدلال نیز می‌شود که افزایش نرخ بهره روی 5.50 درصد متوقف شود، زیرا در آخرین نظرسنجی انتظارات بانک مرکزی نیوزیلند، انتظارات تورمی برای دو سال آینده در محدوده هدف 1 تا 3 درصدی بانک مرکزی قرار گرفت، و به 2.79 درصد کاهش یافت. از این رو، ریسک نزولی نیز برای دلار نیوزیلند بعد از جلسه بانک مرکزی وجود دارد.

انتظارات برابر، از تصمیم فدرال رزرو در ماه ژوئن باعث شده است همه نگاه‌ها به داده‌های ایالات متحده جلب شوند

با افزایش گمانه‌زنی‌ها مبنی بر توقف افزایش نرخ بهره توسط فدرال رزرو، انتشار تورم PCE و صورتجلسه ماه مه فدرال رزرو در هفته آینده در سرتاسر جهان مورد توجه فعالان بازار قرار خواهند گرفت. شاخص‌های اقتصادی ایالات متحده اخیراً تا حدودی مختلط بوده‌اند، با این حال به نظر می‌رسد که قدرت بنیادین دلار حتی پس از افزایش 5 درصدی نرخ بهره و یک بحران کوچک بانکی همچنان پابرجاست. از اظهارات اخیر اعضای فدرال رزرو، به نظر می‌رسد که اکثر مقامات به سمت یک افزایش نرخ بهره دیگر در ماه ژوئن متمایل هستند و اگر توقفی در افزایش نرخ بهره وجود داشته باشد، احتمالاً یک توقف مشروط خواهد بود. صورتجلسه روز چهارشنبه فدرال رزرو می‌تواند اطلاعات بیشتری در اختیار بازارها قرار دهد.

با این حال، واقعیت این است که سیاست‌گذاران هنوز کاملاً تصمیم خود را در مورد تصمیم نرخ بهره در ماه ژوئن نگرفته‌اند و یکی از دلایل آن این است که هنوز انتشار سه داده اقتصادی مهم و اصلی تا قبل از آن در راه است که اولین آن‌ها نرخ تورم PCE در روز جمعه است.

PCE

معیار تورمی مورد توجه فدرال رزرو در ماه‌های اخیر آنچنان کاهش نیافته است

پیش‌بینی می‌شود که شاخص PCE هسته که معیار مورد توجه فدرال رزرو است در ماه آوریل با 0.2 درصد کاهش به 4.4 درصد برسد. این نشانه پیشرفت پس از گیر افتادن در محدوده 4.6 تا 4.7 درصد در چند ماه گذشته است. نرخ درآمد و هزینه‌کرد شخصی نیز حائز اهمیت خواهد بود، چراکه به نظر نمی‌رسد مصرف کنندگان آمریکایی محتاط‌‌تر عمل کنند. در واقع، انتظار می‌رود نرخ مصرف شخصی در ماه آوریل 0.4 درصد ماه به ماه افزایش یابد.

آمار سفارشات کالاهای بادوام نیز در روز جمعه منشتر خواهد شد. انتشار شاخص‌های PMI اولیه در روز سه‌شنبه توجه زیادی را به خود جلب خواهد کرد. سرمایه‌گذاران در نیمه اول ماه مه، اجزای فرعی شاخص‌های PMI را برای بررسی اولیه سفارشات جدید، اشتغال و هزینه تولید کالاها و خدمات بررسی خواهند کرد.

سایر داده‌ها شامل فروش خانه‌های نوساز در روز سه‌شنبه و دومین برآورد تولید ناخالص داخلی سه ماهه اول در روز پنجشنبه خواهند بود.

پس از دو هفته رشد قوی، اگر اعداد و ارقام منتشر شده ناامید کننده باشند و انتظارات برای کاهش نرخ بهره توسط فدرال رزرو دوباره افزایش یابد، دلار آمریکا می‌تواند در یک روند اصلاح قیمتی منفی قرار بگیرد. اما اگر فدرال رزرو این دیدگاه را تقویت کند که تورم و اقتصاد کلان با سرعت کافی کاهش نمی‌یابند، دلار آمریکا می‌تواند یک رالی قوی را تجربه کند.

Two Week

عملکرد دو هفته‌ای ارزهای اصلی

آیا شاخص‌های PMI منطقه یورو می‌توانند یورو را تقویت کنند؟

یورو و ین هر دو از بزرگ‌ترین قربانیان تقویت دلار بوده‌اند، حتی با این وجود که هیچ تغییر چشمگیری در قیمت‌گذاری احتمال افزایش نرخ بهره برای بانک مرکزی اروپا وجود نداشته باشد. دسته‌ای از داده‌های نگران کننده اخیر برای آلمان و در کنار آن احیای دوباره دلار آمریکا باعث نزول یورو شده‌اند و در نتیجه این ارز واحد چندین سطح کلیدی را از دست داده است.

شاخص‌های PMI که در روز سه‌شنبه منتشر می‌شوند می‌توانند نقشی حیاتی در توقف ریزش یورو داشته باشند و یا به ریزش بیشتر آن دامن بزنند. پیش‌بینی‌ها اشاره‌ای به تغییر چندانی در چشم‌انداز اقتصادی منطقه یورو نمی‌کنند. انتظار می‌رود که بخش تولیدی مجدداً منقبض شود و رشد آن توسط صنایع خدماتی تقویت شود.

EUR

نمودار شاخص مدیران خرید بخش‌های تولیدی، خدماتی و مرکب

یک بازگشت غیرمنتظره در خروجی بخش تولیدی، به ویژه در آلمان، می‌تواند به کاهش نگرانی‌ها در مورد کاهش مومنتوم رشد اقتصادی کمک کند. به همین دلیل، سرمایه‌گذاران انتشار شاخص فضای کسب‌وکار Ifo آلمان در روز چهارشنبه و گزارش جامع تولید ناخالص داخلی برای سه ماهه دوم در روز پنج‌شنبه را زیر نظر خواهند داشت.

نگاه‌ها به انتشار CPI انگلستان

پوند توانسته است تا حدودی بهتر از سایر ارزهای اصلی در برابر رشد دوباره دلار مقاومت کند. با توجه به اینکه بانک مرکزی انگلستان اخیراً اعلام کرده است که دیگر پیش‌بینی وقوع یک رکود اقتصادی را نمی‌کند و انتظار دارد تورم هم در قلمرو دو رقمی باقی بماند، در نتیجه سرمایه‌گذاران فکر می‌کنند که افزایش نرخ بهره در انگلستان، در مقابسه با قیمت‌گذاری کاهش نرخ بهره توسط فدرال رزرو، فضای بیشتری برای افزایش دارد.

اما این دیدگاه اجماع مبنی بر اینکه تورم در بریتانیا پایدارتر از سایر کشورها خواهد بود، ممکن است روز چهارشنبه با انتشار شاخص قیمت مصرف کننده برای ماه آوریل، قدرت خود را از دست بدهد. انتظار می‌رود که نرخ اصلی CPI در نهایت به زیر 10 درصد در ماه گذشته کاهش یابد؛ از 10.1 درصد در مارس به 7.9 درصد برسد. پیش‌بینی می‌شود که تورم هسته به 5.7 درصد کاهش یابد.

UK

شاخص CPI انگلستان

در روز سه‌شنبه، معامله‌گران شاخص‌های PMI ماه مه را به دنبال سرنخ‌هایی در مورد چگونگی عملکرد اقتصادی در میان تعطیلات عمومی بیشتر برای جشن تاجگذاری پادشاه چارلز زیر نظر خواهند داشت. و بالاخره در روز جمعه، توجه معامله‌گران معطوف آمار خرده‌فروشی ماه آوریل خواهد شد.

قدرت کلی داده‌های اقتصادی می‌تواند تعیین کند که آیا پوند می‌تواند عملکرد نسبتاً بهتر خود را در برابر دلار آمریکا حفظ کند یا خیر.

در کشورهای دیگر، شاخص‌های PMI اولیه مهمترین رویداد هفته برای استرالیا خواهند بود. در کانادا در روز پنجشنبه نرخ رشد دستمزدها برای ماه آوریل منتشر خواهد شد. و اما در ژاپن، داده‌های زیادی منتشر خواهند شد، از جمله سفارشات ماشین آلات (دوشنبه)، شاخص مدیران خرید (PMI) بخش تولیدی (سه‌شنبه) و پیش‌نمایشی از تورم در ماه مه با شاخص‌های CPI توکیو (جمعه).

منبع: XM

 

«برای پیگیری اخبار روز و فوری فارکس و بازارهای جهانی به کانال تلگرام UtoFX بپیوندید.»

بیشتر بخوانید: 

اولین نفر از اخبار و اطلاعیه ها با خبر شو

ایمیل خود را وارد نمایید تا از اطلاعیه ها و تخفیفات ما زودتر باخبر شوی…

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

سبد خرید
ورود

هنوز حساب کاربری ندارید؟