دنیا به زودی به نقطه اوج تولید طلا می‌رسد

زمان مطالعه: 3 دقیقه

دنیا به زودی به نقطه اوج تولید طلا می‌رسد؛ این موضوع چه معنایی دارد؟

دوستداران طلا، خود را آماده کنید، زیرا ممکن است به زودی با تغییراتی مواجه شویم. کارشناسان صنعت فلزات گرانبها نشانه‌هایی از نزدیک شدن به نقطه‌ای به نام “اوج طلا” را مشاهده کرده‌اند. اوج طلا نقطه‌ای است که در آن تولید یک کالا متوقف می‌شود، زیرا منابع محدودی که انسان‌ها می‌توانند استخراج کنند، به پایان می‌رسد.

به خوبی مشخص است که طلا یک منبع محدود است، به طوری که تخمین زده می‌شود تنها ۲۴۴ هزار تن متریک طلا در دسته منابع کشف‌شده قرار دارد که از این مقدار، ۱۸۷ هزار تن متریک تاکنون استخراج و بیشتر آن از چین، استرالیا و آفریقای جنوبی عرضه شده است.

این آمار بر اساس گزارش سازمان زمین‌شناسی ایالات متحده است که نشان می‌دهد تمامی طلای استخراج‌شده جهان، در صورت ذوب و تبدیل به یک مکعب، مکعبی با اضلاع ۲۳ متری تشکیل می‌دهد.

این مقدار در اصطلاح ساده، معادل حدود ۵.۵ فولکس‌ واگن بیتل در هر ضلع است و در کل، مقدار زیادی نیست. به قیمت‌های امروزی (۲۳۱۲ دلار آمریکا به ازای هر اونس)، ارزش این مکعب حدود ۱۵,۲۶۳,۲۲۵,۹۹۴,۰۰۰ دلار آمریکا است. این مکعب نمایانگر نزدیک به ۷۷ درصد طلای شناخته‌شده در جهان است و باقی‌مانده ۲۳ درصد آن به راحتی قابل دسترسی نیست.

یافتن و استخراج طلا سخت‌تر شده است و با سرعتی که پیش می‌رویم، تقریباً هیچ فرصتی برای افزایش تولید به منظور برآورده کردن تقاضا وجود ندارد.

بازدهی کاهشی!

برخی معتقدند که ممکن است “اوج طلا” را در سال ۲۰۱۸ پشت سر گذاشته باشیم، زمانی که اوضاع کمی وخیم‌تر شد. اخیراً گزارش‌هایی مبنی بر اینکه صنعت جهانی برای حفظ رشد تولید به منظور پاسخگویی به تقاضای مداوم با مشکل دست و پنجه نرم می‌کند، منتشر شده است.

همچنین جان رید، تحلیلگر ارشد بازار شورای جهانی طلا، در مصاحبه‌ای با CNBC نیز این هشدار را داد. او گفت: “در سه‌ماهه اول سال ۲۰۲۴، شاهد سقف جدیدی از تولید معادن با افزایش ۴ درصدی نسبت به سال گذشته بودیم. اما در تصویر بزرگ‌تر، به نظر می‌رسد که تولیدات از سال ۲۰۱۶ تا ۲۰۱۸ به سقف رسیده و از آن زمان رشد نداشته است.”

در سال ۲۰۲۰، تولید برای اولین بار در دهه گذشته حدود ۱ درصد کاهش یافت. تا سال ۲۰۲۱، استخراج طلا از نیاز واقعی کمتر بود و صنعت به بازیافت روی آورد تا کمبود را جبران کند.

در سال ۲۰۲۲، تولید معادن سالانه ۱.۳۵ درصد افزایش یافت، اما در سال ۲۰۲۳ شاهد کندی نسبی با افزایش تولید تنها ۱ درصد به ۳۶۴۴ تن بودیم. به طور قابل توجه، تولید استرالیا در آن دوره ۲ درصد یا حدود ۷ تن طلای استخراج‌شده، کاهش یافت.

رید اظهار داشت: “داستان اصلی این است که پس از ۱۰ سال رشد سریع از سال ۲۰۰۸، صنعت معدن در حفظ رشد پایدار تولید دچار مشکل است. یافتن طلا، گرفتن مجوز، تأمین مالی و بهره‌برداری از آن نیز سخت‌تر شده است.”

به استخراج ادامه باید داد!

اما خبرهای بد تنها نیستند. به گزارش Stockhead، گروه مشاوره تحقیقاتی فلزات گرانبهای مستقر در لندن، Metals Focus، گزارش “تمرکز بر طلا ۲۰۲۴” خود را منتشر کرده است. لحن این گزارش به طور غیرمنتظره‌ای نسبتاً مثبت است و نشان می‌دهد که طلا در نیمه دوم سال ۲۰۲۴ به بالاترین سقف‌های قیمتی تاریخی خود خواهد رسید، زیرا پس‌زمینه اقتصادی و تنش‌های ژئوپلیتیکی از این فلز گرانبها حمایت می‌کنند.

علاوه بر این، شرکت‌های استرالیایی فهرست‌شده در شاخص بورس استرالیا (ASX) در سال ۲۰۲۴ وضعیت خوبی داشته‌اند که حمایت‌های قوی از سوی سرمایه‌گذارانی که یا به طلا علاقه‌مند هستند یا آن را به عنوان پناهگاهی ایمن در زمان نوسانات بازار می‌بینند، همراه بوده است.

در مجموع، سهام شرکت‌های استخراج‌کننده طلا در ASX تا کنون در سال جاری حدود ۰.۴۲ درصد رشد داشته‌اند؛ البته به طور ناپایدار. از نگاهی بزرگ‌تر، سهام شرکت‌های استخراج‌کننده طلا از سال گذشته تاکنون به طور قابل توجهی ۸.۱۲ درصد رشد داشته‌اند.

بنابراین، در حالی که هشدارهایی برای عرضه جهانی به صدا درآمده است، هنوز سرمایه‌ها به سمت درست حرکت می‌کنند. این بدان معناست که شاید رسیدن به اوج تولید طلا چندان هم بد نباشد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

سبد خرید