تحلیل سنتیمنت روزانه فارکس + کاهش شاخص PCE و تاثیرات آن
در روز جمعه پس از اینکه شاخص PCE، شاخص تورم مورد علاقه بانک مرکزی آمریکا، بیش از حد انتظار کاهش یافت، اعتقاد بازارها مبنی بر اینکه افزایش نرخ بهره فدرال رزرو در ماه ژوئیه به اتمام رسیده تقویت شد و بر این دیدگاه تأکید کرد که فشارهای قیمتی دیگر ریسک بزرگی ایجاد نمیکند. شاخص PCE در ماه ژوئیه از ۴.۶% به ۴.۱% در سال کاهش یافت که اولین کاهش قابل توجه از ماه دسامبر بود. در حالی که این رقم دو برابر هدف ۲ درصدی فدرال رزرو است، این سیگنالی بود که سرمایه گذاران منتظر بودند که سیاست پولی به اندازه کافی محدودکننده است و تورم باید روند نزولی خود را در ماههای آینده حفظ کند.
در میان برخی نگرانیها مبنی بر اینکه بازار کار ممکن است پس از آمارهای قویتر از حد انتظار مدعیان بیکاری دوباره داغ شود، توجهات در حال حاضر معطوف به گزارش بسیار مهم NFP در جمعه این هفته است.
بازارهای اوراق قرضه در مورد نشانه “واضح” که بازارهای سهام مشاهده میکنند، متقاعد نشدهاند. بازده اوراق پس از انتشار ضعیف دادههای تورمی شاخص PCE افت کمی داشتند چرا که سایر دادهها به تاب آوری پایدار مصرف کننده ایالات متحده اشاره میکردند. برای بازار سهام این شرایط طلایی است که در انتظارش بودند چرا که به نظر میرسد احتمال فرود نرم بیشتر و بیشتر میشود. اما آنها ممکن است تلاش لازم برای عبور از آخرین مانع را دست کم بگیرند، چرا که ممکن است فدرال رزرو مجبور شود یک یا دو بار نرخ بهره را افزایش دهد تا تورم را تا ۲% کاهش دهد.
محرکهای چین به فضای مثبت بازار سهام افزود شاخص PCE در اقتصاد چین
برای وال استریت، این نگرانی چندان مهم نیست چرا که تنها به چند گزارش مالی چشمگیر نیاز است تا آنچه را که در غیر این صورت یک فصل بی انگیزه دیگر برای شرکتهای آمریکایی بود، پنهان کند. پس از این که شرکتهای متا و آلفابت گزارش بهتر از انتظاراتی منتشر کردند، این امیدواری وجود دارد که اپل و آمازون در اواخر این هفته گزارش مشابهی را ارائه دهند. شاخص PCE نزدیک روز جمعه رالی ۱.۹% و شاخص S&P 500 رالی 1 درصدی داشتند.
در میان گزارشهای بیشتر مبنی بر اینکه مقامات چینی در حال آمادهسازی اقدامات محرک بیشتری هستند، امروز بازار سهام آسیا رشد کرد. به نظر میرسد پکن به وعدههای خود مبنی بر حمایت از بخشهای مصرفکننده و املاک و مستغلات و همچنین بهبود تامین مالی برای کسبوکارهای کوچک عمل میکند، چرا که رئیس جمهور این کشور تلاش میکند با یک اقتصاد پراکنده دست و پنجه نرم کند.
با این حال، بازار سهام چین پاسخ برخی از رشدهای قبلی خود را پس داده چرا که برخی از خوشبینیها پس از کاهش PMI خدماتی این کشور در ماه ژوئیه محو شدنذ، حتی در حالی که PMI تولیدی کمی افزایش یافته بود.
درخشش دلار استرالیا، رشد دلار آمریکا و افت یورو و پوند
در بازار ارز، دلار قوی بود که دلیل عمده آن فشارفروش جدیدی در ین ژاپن است. یورو پس از تصمیمات در جلسه بانک مرکزی اروپا در روز پنجشنبه و سخنرانی لاگارد مبنی بر احتمال توقف افزایش نرخ بهره در ماه سپتامبر، عقب نشینی کرد. پوند نیز امروز ضعیف بود. باید دید که آیا بانک مرکزی انگلیس در جلسه این هفته لحن هاوکیشی خواهد داشت تا بتواند افت اخیر پوند را متوقف کند.
دربارهی توقف افزایش نرخ بهره استرالیا اینجا بخوانید.
ارزهای کالا محور قوی شدند چرا که خبرها در مورد محرکهای بیشتر چین منجر به رشد دلار استرالیا، دلار نیوزیلند و دلار کانادا شد.
دلار استرالیا بیشترین رشد را تجربه کرده است اما اگر بانک مرکزی استرالیا در جلسه فردا نرخ بهره را تغییر ندهد احتمال پولبکی وجود دارد.
افت ین پس از جلسه بانک مرکزی ژاپن
پس از اینکه بانک مرکزی ژاپن عملیات خرید اوراق قرضه برنامه ریزی نشدهای را برای محدود کردن افزایش بازده اوراق ۱۰ ساله دولتی ژاپن انجام داد، ین در برابر دیگر ارزها تضعیف شد. در روز جمعه بازده اوراق ۱۰ ساله ژاپن پس از آنکه بانک مرکزی ژاپن (BoJ) بازارها را با تغییری غافلگیرکننده در سیاست کنترل منحنی بازده شوکه کرد، به بالاترین میزان در ۹ سال اخیر رسید.
هر چند آستانه بالایی بازده اوراق از ۰.۵۰% به ۱% رسیده است، بانک مرکزی ژاپن به سرمایه گذاران نشان داد که در حفظ سطح ۰.۵۰% به عنوان نقطه مرجع و همچنین جلوگیری از تحرکات شدید روزانه جدی است. جهش بازده اوراق ۱۰ ساله به بالای ۰.۶۰% به وضوح بر آرامش بانک مرکزی ژاپن ضربه زده و ین نیز پیامدهای آن را متحمل شد.
جفت ارز USD\JPY امروز به بالای سطح ۱۴۲ رسید که بالاترین سطح در ۳ هفته اخیر است.
منبع: XM
برای پیگیری اخبار روز و فوری فارکس و بازارهای جهانی به کانال تلگرام UtoFX بپیوندید.