دلار؛ دادههای جدید دربارهی تورم و اقتصاد آمریکا
هفته پیش رو – دلار پس از کاهش تورم ایالات متحده کمی عقب نشینی کرد، اما معاملهگران شاید فرصت دیگری برای تعدیل موقعیتهای دلار در حین کاهش تورم اقتصاد آمریکا داشته باشند زیرا تقویم اقتصادی هفته آینده شامل صورتجلسه آخرین نشست فدرال رزرو و آمار خرده فروشی ایالات متحده برای ماه جولای میشود. پوند نیز در کانون توجهات قرار خواهد گرفت زیرا انتشار شاخص CPI بریتانیا مشخص خواهد کرد که آیا کار سرمایهگذاران در کاهش شرطبندیهای خود بر روی افزایش نرخ بهره، پس از آخرین نشست بانک مرکزی انگلستان، درست بوده است یا خیر. دادههای مهم دیگری که منتشر خواهند شد عبارتند از تعیین نرخ بهره بانک مرکزی نیوزیلند (که انتظار نمیرود افزایش یا کاهشی صورت بگیرد) و CPI کانادا.
تمرکز معاملهگران دلار به آمار خرده فروشی و صورتجلسه نشست فدرال رزرو
بعد از اینکه نتیجه CPI ماه جولای آمریکا کمتر از انتظارات منتشر شد، سرمایهگذاران متقاعد شدند که فدرال رزرو دیگر نرخ بهره را افزایش نخواهد داد و ممکن است در سال آینده نرخ بهره در حدود ۱۳۰ نقطه پایه کاهش پیدا کند. این موضوع باعث شد روند صعودی EURUSD دست نخورده باقی بماند. علیرغم اینکه دلار از ۱۸ جولای قدرتمند عمل کرده است.
در آخرین جلسه فدرال رزرو، جروم پاول، رئیس فدرال رزرو، گفت که آنها جلسه با جلسه تصمیمگیری خواهند کرد. آنها از نزدیک دادههای اقتصادی را زیر نظر خواهند داشت و افزود که دادههای اقتصادی تعیین خواهند کرد که در ماه سپتامبر دوباره نرخ بهره باید افزایش پیدا کند یا اینکه ثابت بماند.
بنابراین، پس از گزارش CPI، آمار خرده فروشی ماه جولای در روز سهشنبه و آمار تولیدات صنعتی ماه جولای در روز چهارشنبه احتمالاً از اهمیت بالایی برخوردار خواهند بود، زیرا میتوانند تعیین کنند که آیا دلار میتواند بازگشتی قدرتمند داشته باشد یا خیر. پیشبینی میشود که هر دو آمار خرده فروشی اصلی و آمار خرده فروشی به استثنای فروش خودرو از ۰.۲ درصد به ۰.۴ درصد ماهانه افزایش یابند، در حالی که پیشبینی میشود آمار تولیدات صنعتی پس از کاهش ۰.۵ درصدی، ۰.۳ درصد ماهانه افزایش یابد.
اگرچه بعید است انتشار این دادههای اقتصادی به خودی خود به طور قابل توجهی مسیر ضمنی بازار برای نرخ بهره فدرال رزرو را تغییر دهند، اما میتوانند امیدها به فرود نرم را افزایش دهند. این دادهها همچنین میتوانند کار سرمایهگذاران در مورد تجدید نظر در مورد احتمال افزایش نرخ بهره در ماه سپتامبر را آسانتر کنند، اگر در روز چهارشنبه صورتجلسه آخرین نشست فدرال رزرو نشان دهد که تعداد قابل توجهی از سیاستگذاران بودهاند که قبل از پایان این چرخه انقباضی، طرفدار افزایش بیشتر نرخ بهره بودهاند.
موارد بالا همراه با تعهد خزانه داری ایالات متحده برای انتشار بیشتر اوراق قرضه، میتوانند به رشد بیشتر بازده اوراق قرضه و دلار آمریکا کمک کنند. در همین حین، بازار سهام ممکن است آخرین حرکت اصلاحی خود را ادامه دهد. اما این احتمال نیز وجود دارد که عکس این موضوع رخ دهد اگر دادهها کمتر از حد انتظار منتشر شوند و صورتجلسه آخرین نشست فدرال رزرو نشان دهد که اکثر مقامات فدرال رزرو در مورد نیاز به افزایش بیشتر نرخ بهره مردد بودهاند.
آیا تورم در اقتصاد بریتانیا پایینتر خواهد آمد؟
بانک مرکزی انگلستان در آخرین جلسه خود نرخ بهره را ۰.۲۵ درصد افزایش داد، اما نتوانست آنطور که بسیاری پیشبینی میکردند، خود را هاوکیش نشان دهد. رئیس بانک مرکزی آقای بیلی خاطرنشان کرد که او فکر نمیکرد نیازی به افزایش نیم درصدی نرخ بهره باشد.
پس از این تصمیم، سرمایهگذاران انتظارات خود را برای افزایش نرخ بهره کاهش دادند و اکنون ۷۰ درصد احتمال میدهند که در جلسه ماه سپتامبر نرخ بهره تنها ۰.۲۵ درصد افزایش مییابد و ۳۰ درصد احتمال میدهند که نرخ بهره هیچ تغییری نمیکند. در مورد آینده نیز، سرمایهگذاران پیشبینی میکنند که بانک مرکزی انگلستان قبل از پایان دادن به چرخه انقباضی خود، فقط ۰.۲۵ درصد دیگر نرخ بهره را افزایش خواهد داد.
در هفته آینده، معاملهگران پوند احتمالاً توجه زیادی به شاخص قیمت مصرف کننده (CPI) بریتانیا برای ماه جولای، که قرار است روز چهارشنبه منتشر شود، خواهند داشت، و سعی میکنند ارزیابی کنند که آیا برآورد آنها به نظر درست میرسد یا خیر. در حال حاضر هیچگونه پیشبینی در دسترس نیست، اما شاخص PMI موسسه S&P Global به کاهش بیشتر فشارهای تورمی اشاره میکند، که ریسکهای پیرامون CPI را به سمت پایین متمایل میکند. کاهش بیشتر در نرخهای CPI، به ویژه نرخ هسته (core)، میتواند به انتخاب سرمایهگذاران برای کاهش مسیر ضمنی نرخ بهره بانک مرکزی انگلستان اعتبار بیشتری بدهد و ممکن است پوند را تحت فشار بیشتری قرار دهد.
گزارش اشتغال بریتانیا برای ماه ژوئن و آمار خرده فروشی برای ماه جولای نیز قرار است به ترتیب در روزهای سهشنبه و جمعه منتشر شوند.
بانک مرکزی نیوزیلند در حاشیه، دلار نیوزیلند در معرض ریسک
بانک مرکزی نیوزیلند روز چهارشنبه تشکیل جلسه خواهد داد و احتمال در حاشیه ماندن این بانک قطعی به نظر میرسد، احتمال افزایش نرخ بهره تنها ۴ درصد است. در ماه می، بانک مرکزی نیوزیلند سیگنال داد که کارش با افزایش نرخ بهره تمام شده است و در ماه جولای در حاشیه ایستاد و گفت که نرخ بهره بالا، هزینهکردها را همانطور که پیشبینی میشد محدود کرده است.
با توجه به کاهش نرخ CPI در سه ماهه دوم از ۶.۷ درصد به ۶.۰ درصد، بعید به نظر میرسد که این جلسه بانک مرکزی نیوزیلند منجر به هرگونه غافلگیری شود، زیرا کاهش تورم تأیید کننده تصمیمات قبلی مقامات است.
بنابراین، بروز نوسانات زیاد در دلار نیوزیلند بخاطر این تصمیم بانک مرکزی بسیار بعید است، در عوض دلار نیوزیلند احتمالاً نسبت به سنتیمنت کلی بازار و بخصوص به تحولات پیرامون اقتصاد چین حساستر خواهد بود.
دادههای ضعیف چین، صورتجلسه نشست بانک مرکزی استرالیا و دادههای اشتغال استرالیا
چین، دومین اقتصاد بزرگ جهان، آمار سرمایهگذاری داراییهای ثابت، تولیدات صنعتی و آمار خرده فروشی خود را برای ماه جولای در روز سهشنبه منتشر خواهد کرد. به دنبال تشدید انقباض در صادرات و واردات و همچنین کاهش قیمتهای مصرفکننده (CPI)، مجموعه دیگری از آمار ناامیدکننده میتواند بر سنتیمنت بازار تأثیر منفی بگذارد، بهویژه بر روی ارزهایی که کشورهایشان روابط تجاری نزدیکی با چین دارند، مانند دلار نیوزیلند و دلار استرالیا.
معاملهگران دلار استرالیا صورتجلسه نشست بانک مرکزی استرالیا در روز سهشنبه و گزارش اشتغال استرالیا در روز پنجشنبه را زیر نظر خواهند داشت، اگرچه آنها تقریباً مطمئن هستند که بانک مرکزی استرالیا در جلسه ماه سپتامبر در حاشیه خواهد ایستاد.
انتشار دادههای بیشتر از کانادا و ژاپن
دلار کانادا اخیراً علیرغم بهبود شدید قیمت نفت، در حال عقب نشینی بوده است. احتمالاً بدتر شدن سنتیمنت ریسکپذیری و قدرت گرفتن دلار آمریکا اجازه نداده است که معاملهگران به فکر خرید دلار کانادا بیوفتند.
با این حال، آنها فرصتی خواهند داشت تا چشمانداز دلار کانادا را در روز سهشنبه زمانی که گزارش CPI کانادا برای ماه جولای منتشر میشود، دوباره ارزیابی کنند. با توجه به اینکه اخیراً تغییرات سال به سال قیمت نفت به شدت به سمت بالا بازگشته است، ممکن است نرخ CPI اصلی از ۲.۸ درصد سالانه افزایش یابد. اگر نرخ CPI هسته نیز به طور قابل توجهی افزایش یابد، میزان احتمال یک افزایش نرخ بهره دیگر توسط بانک مرکزی کانادا در نشست ماه سپتامبر ممکن است از سطح فعلی در حدود ۲۰ درصد افزایش یابد و در نتیجه تا حدی از دلار کانادا حمایت کند. ممکن است برعکس این موضوع صادق باشد اگر تورم کاهش یابد.
ین ژاپن در کل هفته تحت فشار بود زیرا کاهش رشد دستمزدها در ژاپن ممکن است بر انتظارات بازار برای انقباض بیشتر توسط بانک مرکزی ژاپن تاثیر گذاشته باشد. در روز سهشنبه، ارقام اولیه تولید ناخالص داخلی ژاپن برای سه ماهه دوم منتشر میشوند و پیشبینیها حاکی از افزایش جزئی از ۰.۷ درصد به ۰.۸ درصد فصل به فصل است. با این وجود، یک کاهش احتمالی در این مجموعه دادهها ممکن است این دیدگاه را تأیید کند که مقامات ژاپنی ممکن است نیاز داشته باشند مدت طولانیتری صبر کنند و در نتیجه ین ژاپن تضعیف خواهد شد، بهویژه اگر CPI روز جمعه، کاهشی را نشان دهند.
منبع: XM
«برای پیگیری اخبار روز و فوری فارکس و بازارهای جهانی به کانال تلگرام UtoFX بپیوندید.»
بیشتر بخوانید:
بسیار عالی و ممنون از اطلاعات با ارزشی که در اختیار ما قرار میدهید