همه چیز درباره دلار نیوزلند و جفت ارز NZDUSD در فارکس

زمان مطالعه: 6 دقیقه

دلار نیوزلند

جفت ارز NZDUSD به نام کیوی نیز شناخته می‌شود، این نام‌گذاری از روی نام پرنده بومی خاص و همچنین میوه‌ای است که به‌وفور در کشور نیوزلند یافت می‌شود.. به دلیل صادرات بالا، این محصول تاثیر به‌سزایی در اقتصاد این کشور دارد. در این مقاله همه چیز درباره دلار نیوزلند و جفت ارز NZDUSD در فارکس و تمام زیر و بم موردنیاز برای تحلیل آن، تشخیص روند آتی و معامله آن را در اختیار شما قرار می‌دهیم.

اطلاعات کلی در مورد جفت ارز NZDUSD

قبل از شروع معامله باید بدانید که مزایای این جفت ارز در مقایسه با سایر جفت ارزهایی که می‌توانید در بازار فارکس معامله کنید، چیست. یکی از مزیت‌های اصلی این جفت ارز این است که تحت تأثیر عوامل کاملاً تعریف شده‌ای قرار دارد که تجزیه‌وتحلیل آن‌ها بسیار ساده است.

قبل از هر چیزی باید بدانید که نیوزلند و اقتصاد آن ارتباط تنگاتنگی با چین دارند. اما چرا؟ به این دلیل که نیوزلند یکی از تولیدکنندگان اصلی شیر خشک بوده که بیشتر صادرات آن به چین است. بنابراین وقتی شرایط اقتصاد چین خوب است و رشد بالایی در تولید ناخالص داخلی دارد، بر وضعیت اقتصاد نیوزلند نیز تأثیر می‌گذارد، بدین‌صورت‌که تقاضا برای شیر خشک افزایش‌یافته و منجر به افزایش ارزش دلار نیوزلند در مقایسه با سایر ارزها خواهد شد. همبستگی مشابهی را می‌توان با دلار استرالیا مشاهده کرد، چراکه وضعیت اقتصاد استرالیا تا حد زیادی به تقاضای چین وابستگی دارد، کشوری که بیش از یک‌سوم تولیدات استرالیا به آن صادر می‌شود. همان‌طور که در ادامه خواهیم دید، همبستگی قدرتمندی بین کیوی و آزی از نظر نموداری وجود دارد.

البته علاوه بر شاخص‌های مختلف تجاری و اقتصادی، نظیر فروش شیر خشک، عناصر دیگری نیز وجود دارند که می‌توانند مستقیماً بر نرخ NZDUSD تأثیر بگذارند که مهم‌ترین آن‌ها فعالیت‌های بانک مرکزی نیوزلند یا RBNZ است. RBNZ هر چهارشنبه جلسه دارد و معامله‌گران فارکس بی‌صبرانه منتظر بیانیه‌های آن‌ هستند، به‌ویژه که آن‌ها اغلب دنباله‌روی فدرال رزرو و بیانیه‌های آن هستند. به دلیل نزدیکی این دو رویداد مهم، اگر به معامله NZDUSD می‌پردازید، این مقطع مهم از هفته را از دست ندهید.

همه چیز درباره دلار نیوزلند و جفت ارز NZDUSD در فارکسبنابراین می‌توان گفت که تأثیرگذارترین شاخص روی نرخ دلار نیوزلند شاخص قیمت لبنیات است، که GDT یا شاخص تبادل جهانی لبنیات نام دارد، بعدازآن نوبت به نشست‌های RBNZ می‌رسد که تاثیر بالایی بر نرخ کیوی دارد. در ادامه تمام شاخص‌های مهم برای معامله این جفت ارز را به‌تفصیل شرح خواهیم داد.

درک NZD و نحوه معامله آن

دلار نیوزلند یا NZD واحد پول رسمی نیوزلند است. این ارز به‌صورت گسترده معامله نمی‌شود، زیرا در بین بیشترین ارزهای معامله‌شده در فارکس رتبه دهم را دارد و تنها ۲٪ از حجم معاملات را به خود اختصاص می‌دهد. بااین‌حال، با توجه به اینکه نیوزلند کشور کوچکی بوده و اقتصاد آن‌هم چندان بزرگ نیست، این عملکرد قابل‌توجه است.

به‌طورکلی، نرخ کیوی تحت تأثیر دو کشور بزرگ، یعنی استرالیا و چین است. نیوزلند در مجاورت جغرافیایی استرالیا قرار دارد که البته به نفع تجارت بین این دو کشور است. هرساله بیش از ۱۶ درصد از صادرات نیوزلند به استرالیا و ۱۳ درصد از واردات آن از این کشور انجام می‌شود.

بااین‌حال، درک این نکته مهم است که استرالیا شریک تجاری اصلی نیوزلند نیست، زیرا نیوزلند بیشتر تجارت خود را با چین انجام می‌دهد. هرساله نیوزلند ۲۰ درصد از کالاهای خود را به چین صادر می‌کند و واردات از این کشور نیز ۱۷ درصد از کل واردات را تشکیل می‌دهد.

در صورت تصمیم به معامله دلار نیوزلند، تاثیر اقتصادی این دو کشور تنها چیزی نیست که باید در نظر بگیرید. اقتصاد نیوزلند شدیدا به کشاورزی وابسته است. محصولات کشاورزی بیش از ۵۰ درصد صادرات را تشکیل می‌دهند در حالیکه سهم شیر ۱۸ درصد، گوشت گوسفند ۶ درصد، کره ۵.۲ درصد، گوشت گاو ۴.۲ درصد و پنیر ۳.۱ درصد است. این کالاهای کشاورزی و مواد خام عمدتاً به چین صادر می‌شوند. درک رابطه اقتصادی چین و نیوزلند، درک چرخه تجاری کیوی را آسان‌تر می‌کند.

همبستگی جالب دیگر NZD با AUD است. بازهم به دلیل وابستگی بالای اقتصاد نیوزلند به صادرات، ارز این کشور حساسیت بالایی به چرخه‌های اقتصاد جهانی دارد. زمانی که رشد اقتصادی در سطح جهانی افزایش یا بهبود یابد، اغلب شاهد افزایش نرخ NZD در فارکس هستیم. بنابراین می‌توان گفت که حرکات این ارز ارتباط تنگاتنگی با میزان ریسک‌پذیری سرمایه‌گذاران دارد. کیوی نیز همانند آزی ارز امنی محسوب نمی‌شود. در واقع، زمانی که اقتصاد چین و جهان در حال رشد هستند، این دو ارز تمایل به صعود دارند و زمانی که اقتصاد در حال سقوط است برعکس. با نگاهی به نمودارهای این دو ارز، همبستگی بسیار نزدیک AUD و NZD قابل‌مشاهده است. البته، در این همبستگی تغییرات کیوی کمتر است. این تفاوت جزئی را می‌توان به‌راحتی با تفاوت محصولات صادراتی این دو کشور توضیح داد. استرالیا در درجه اول صادرکننده فلزات است، درحالی‌که نیوزلند صادرکننده محصولات کشاورزی است که محصولاتی مصرفی هستند و کمتر در معرض نوسانات اقتصاد جهانی و چین قرار دارند.

درنهایت، روشی که برای معامله دلار نیوزلند یا NZD در پیش‌گرفته می‌شود، با نوسان کمتر باید همانند دلار استرالیا یا AUD باشد. ما همچنان این همبستگی را در نظرخواهیم گرفت اما تمرکز اصلی بر تحلیل سلامت اقتصادی چین خواهد بود.

درک USD و نحوه معامله آن

بیایید به اطلاعاتی در مورد معامله USD یا دلار آمریکا بپردازیم. ارز رسمی ایالات‌متحده اولین ارز پر معامله در بازار فارکس است که با بیش از ۸۷ درصد حجم معاملات، فاصله زیادی در مقایسه با سایر ارزها دارد. این امر عمدتا به این دلیل است که دلار آمریکا ارز مرجع در تجارت بین‌الملل و بازار فارکس بوده و یکی از شاخص‌های اصلی سلامت اقتصاد جهانی محسوب می‌شود.

البته دلار آمریکا به‌عنوان ارزی امن نیز شناخته می‌شود. این بدان معنی است که در دوره‌های بحران شدید اقتصادی، همان‌طور که در نمودارهای مختلف مشخص است، تقاضا بالایی برای آن وجود دارد. بنابراین، چرخه صعودی دلار آمریکا در دوره‌های ریسک‌گریزی، مانند سال‌های ۲۰۰۷-۲۰۰۸، و هم‌زمان با دیگر ارز امن یعنی فرانک سوئیس رخ می‌دهد. همبستگی مثبت بسیار جالبی بین این دو ارز وجود دارد.

همه چیز درباره دلار نیوزلند و جفت ارز NZDUSD در فارکس

چرخه‌های دلار آمریکا در برابر سایر ارزها، در کنار اقتصاد جهانی به‌شدت تحت تأثیر اقتصاد ایالات‌متحده است. رشد اقتصادی این کشور درهرصورت متاثر از اقتصاد جهانی است. این رشد به‌شدت تابع چرخه‌های اقتصادی است و درنتیجه، ایالات‌متحده در دوره‌های توسعه یا بهبود اقتصادی یکی از بالاترین رشدها را خواهد داشت، درحالی‌که پیامدهای منفی در دوره‌های رکود یا کاهش سرعت رشد اقتصادی نیز بسیار شدید است. می‌توان دید که از سال ۲۰۰۹، اقتصاد ایالات‌متحده رشد بسیار خوبی را تجربه کرده که در نمودارهای دلار نیز قابل‌مشاهده است. این ارز درواقع نقش خود را به‌عنوان پناهگاهی امن ایفا کرده و با چرخه‌های اقتصاد ایالات‌متحده همبستگی مثبتی داشته است.

دیگر عامل مهمی که هنگام معامله دلار باید در نظر گرفت، تاثیر فدرال رزرو، بانک مرکزی ایالات‌متحده است. فدرال رزرو پس از بحران سال ۲۰۰۸ با اجرای اقدامات تحریکی مختلف ازجمله کاهش قابل‌توجه نرخ‌های بهره و سایر برنامه‌های محرک اقتصادی، باعث افزایش تورم و درنتیجه کاهش ارزش دلار شد. بنابراین همان‌طور که در نمودارها نیز مشخص است دو برنامه فدرال رزرو منجر به کاهش بسیار شدید ارزش دلار شد، یکی اثر غافلگیرکننده در سال ۲۰۰۹ بود که همزمانی با رکود آن سال‌های اقتصاد، ریزش دلار را دوچندان کرد، و برنامه دوم در سال ۲۰۱۱ که علی‌رغم بهبود اقتصاد بازهم اثری منفی بر دلار داشت. بااین‌وجود می‌‌توان دید که برنامه محرک سوم فدرال اثری معکوس بر ارزش دلار داشت چراکه آن تصمیمات با رشد خالص اقتصاد کشور خنثی شدند. هرچند دلار می‌توانست با نادیده گرفتن تأثیرات خنثی‌کننده در این دوره رشد بیشتری داشته باشد، همانند رفتاری که در انتهای این برنامه محرک در سال ۲۰۱۴ داشت.

درنهایت می‌توان نتیجه گرفت که چرخه‌های قیمتی دلار عمدتا تحت تاثیر وضعیت آن به‌عنوان ارزی امن و سطح ریسک‎‌گریزی و همچنین سلامت اقتصاد ایالات‌متحده است. این دو عامل به‌تنهایی برای تعیین روند اساسی دلار کافی هستند، اما تاثیر فدرال رزرو را هم باید در نظر گرفت چراکه می‌تواند روی دامنه نوسانات تاثیر داشته باشد.

داده‌های مهم تاثیرگذار بر NZDUSD

برای بررسی دقیق نرخ این جفت ارز باید داده‌های مناسب را در زمان درست دنبال کنید. در اینجا تأثیرگذارترین داده‌های مرتبط با این جفت ارز را ذکر خواهیم کرد.

برای دلار به دلیل بزرگی اقتصاد ایالات‌متحده تمامی داده‌های مرتبط، مخصوصا آن‌هایی که توسط سرمایه‌گذاران دنبال می‌شوند اهمیت بالایی دارند. داده‌های اقتصادی این کشور بسیار زیاد هستند و هر هفته چندین داده مهم منتشر می‌شوند.

برای نمونه داده‌هایی نظیر دستمزد بخش غیرکشاورزی، شاخص قیمت مصرف‌کننده-که نشان‌دهنده تورم است و ماهانه منتشر می‌شود-بسیار مهم هستند. سایر داده‌ها هم با توجه به وسعت این کشور و اهمیت اقتصاد آن حائز اهمیت هستند، نظیر شاخص ISM بخش تولیدی و غیرتولیدی، رشد تولید ناخالص داخلی یا GDP، خرده‌فروشی، شاخص PPI، دستمزد بخش خصوصی یا ADP، مدعیان بیکاری و سفارشات کالاهای بادوام.

داده‌های مرتبط با نیوزلند محدودتر اما هدفمندتر هستند. مخصوصا قیمت شیر خشک و شیر که نقش عمده‌ای در تعیین وضع سلامت اقتصاد این کشور دارند. این قیمت‌ها و جزئیات مربوط به آن را تحت عنوان شاخص GDT می‌توانید به‌صورت آنلاین مشاهده و بررسی کنید.

البته داده‌هایی نظیر GDP، نرخ تورم یا قیمت مصرف‌کننده که قبل از تعیین نرخ بهره توسط بانک مرکزی نیوزلند زیر نظر گرفته می‌شوند نیز از اهمیت بالایی برخوردار هستند. نشست خبری بانک مرکزی که پس از جلسات مهم برگزار می‌شود تا به سوالات خبرنگاران پاسخ داده شود را نیز باید دنبال کرد. این نشست خبری در تجزیه‌وتحلیل تصمیمات آینده بانک مرکزی کمک شایانی می‌کند. تمامی این داده به دلیل اینکه توسط بازیگران اصلی بازار فارکس دنبال می‌شوند بسیار مهم هستند.

سخن پایانی

در انتها لازم به ذکر است که این جفت ارز نیز مانند تمام کراس‌های کیوی پیچیدگی بالا و مارجین کمی دارد. بااین‌حال NZDUSD به دلیل سوآپ مثبت و امکان معامله فقط بر اساس تفاوت نرخ بهره در بین معامله‌گران بسیار محبوب است، چراکه نرخ بهره در نیوزلند اغلب بیشتر از ایالات‌متحده است.

ترتیبی که یوتوفارکس برای خواندن مطالب سری تحلیل فاندامنتال فارکس به شما پیشنهاد می‌کند:
دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

سبد خرید