۵ استراتژی تعیین حد ضرر در معاملات

زمان مطالعه: 3 دقیقه

حد ضررحد ضرر (stop loss) ابزاری است که شما هنگام ورود به معامله، از آن برای تعیین زمان مناسب خروج از معامله و جلوگیری از ضرر  کنترل نشده استفاده می­‌کنید. حد ضرر ابزاری است که شما از آن برای پیشگیری از تبدیل ضرری کوچک به  ضرری بزرگ استفاده می‌­کنید. این یکی از مهمترین اصول در معاملات شماست؛ زیرا ضررهای بزرگ علت اصلی معاملات بدون بازده هستند. تمام معاملات شما باید فقط به یکی از چهار روش زیر منجر شود:

۱. بردی بزرگ

۲. بردی کوچک

۳. تساوی سود هزینه معامله – هی به هی (Break even)

دوره مستر کلاس طلا

جامع‌ترین دوره آموزشی طلا

این دوره در مجموعه یوتوفارکس تهیه شده و نتیجه سال‌ها تجربه در حوزه معامله‌گری طلا و فارکس است. این دوره توسط مجموعه‌ای از معامله‌گران حرفه‌ای یوتوفارکس تهیه شده است. با خرید این دوره از تجربه چندین معامله‌گر بهره‌مند خواهید شد.

۴. باختی کوچک

هیچ معامله‌ای نباید هرگز منجر به ضرری بزرگ شود و حد ضرر همان ابزاری است که برای حذف این ضررهای بزرگ از معاملاتتان به کار می‌­رود. حد ضرر باید به اندازه کافی از محدوده عادی قیمت در تایم فریم معاملاتی شما فاصله داشته باشد اما این فاصله نباید آنقدر زیاد باشد که نتواند مانع از ضررهای بزرگ شود. مطمئناً حجم معاملاتتان با حد ضررتان ارتباط دارد و حجم معامله شما نباید آنقدر بزرگ باشد که حتی درصورت فعال شدن حد ضررتان نیز باز هم ضرر بزرگی مرتکب شوید. در اینجا، پنج استراتژی پبشنهادی حد ضرر براساس پرایس اکشن یا حرکات قیمت (Price Action) را برایتان نقل می‌کنیم:

۱. خروج بر اساس شکست یک میانگین متحرک مهم

 اگر در حال معامله در روند صعودی هستید و میانگین متحرک به عنوان حمایت از دست رفت و قیمت در زیر این میانگین بسته شد، باید از معامله خارج شوید.

۲. خروج بر اساس درصد ضرر نسبت به سرمایه اولیه

اگر سهامی را خریداری کردید و قیمت سهام بیش از ۵ درصد نسبت به قیمت اولیه آن کاهش یافت، می‌توانید از معامله خارج شوید. مثلا اگر آن را ۱۰۰ دلار خریدید، می‌توانید حد ضررتان را زیر ۹۵ دلار قرار دهید.

۳. خروج براساس حد ضرر زمانی

اگر شما براساس استراتژی معاملاتی سوئینگ وارد یک معامله خرید در قیمت ۱۰۰ دلار و با حد سود ۱۱۰ دلار شدید و سه هفته بعد قیمت همچنان با قیمت ۱۰۱ دلار معامله می‌شد، یکی از استراتژی‌ها این است که از بازار خارج شوید و سرمایه خود را برای شکار فرصت‌های بهتر آزاد کنید؛ چراکه این معامله نتوانسته است اهداف شما را در یک بازه زمانی منطقی برآورده کند. البته این به پارامترهای سیستم معاملاتی شما بستگی دارد.

۴. خروج براساس سیگنال اندیکاتورهای تکنیکال

حد ضرر می‌تواند بر اساس شکست یک سطح کلیدی در شاخص RSI یا تجاوز از باندهای بولینگر یا تلاقی خطوط MACD تعیین شود. همچنین می‌توان از اندیکاتورهای تکنیکال به عنوان ابزاری برای تعیین نسبت‌های خوب ریسک به ریوارد و تعیین سطح خروج بر اساس  ریسک استفاده کرد.

۵. خروج براساس تلاطم بازار (Volatility stop)

اگر بازار یا سهام موردنظر شما حرکتی بزرگ نسبت به متوسط دامنه قیمت روزانه خود داشته باشد یا به اندازه دامنه نوسان روزانه خود در خلاف جهت انتظار شما حرکت کند، می‌توانید حجم معاملات خود را کاهش دهید یا به دلیل افزایش ریسک نوسانات کلا از معامله خارج شوید. اندیکاتور میانگین محدوده واقعی (ATR) روشی برای تعیین کمیت این استراتژی است.

روش های زیادی وجود دارد که با کمک آنها بتوانید ریسک را به حداقل برسانید و بفهمید که چه زمانی دیگر معامله شما احتمالاً نتیجه‌ای نخواهد داشت. به یاد داشته باشید که هر سیستم معاملاتی خوب باید علاوه‌بر تعیین نقاط ورود خوب، از استراتژی‌های خروج مناسب نیز برخوردار باشد تا ضررهایتان را محدود نگه دارد.

پیشنهاد می‌کنیم برای کسب اطلاعات بیشتر در مورد  استراتژی‌های خروج از معاملات این مقاله را نیز مطالعه کنید.

ترتیبی که یوتوفارکس برای خواندن مطالب سری استراتژی معاملاتی به شما پیشنهاد می‌کند:
3 دیدگاه در “۵ استراتژی تعیین حد ضرر در معاملات
  1. آواتار لیلا سیاوشی نیا لیلا سیاوشی نیا گفت:

    بسیار کاربردی و مفید بود سپاس

    1. آواتار motaharenasimi motaharenasimi گفت:

      ممنون از نظرت لیلاجان

  2. آواتار امین امین گفت:

    بسیار عالی

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

سبد خرید