۴ نشانه خطرناک اعتیاد به معامله گری

زمان مطالعه: 12 دقیقه

اعتیاد به معامله گری

معامله‌گری در بازارهای مالی می‌تواند بسیار تحریک کننده، هیجان انگیز و جذاب اما در عین حال اعتیادآور نیز باشد، درست مثل اعتیاد به قمار در کازینوها یا استفاده از مواد مخدر. مثل هر اعتیاد شدیدی، اعتیاد به معامله‌گری می‌تواند از نظر اجتماعی و اقتصادی به شما لطمه بزند. در این مقاله دلایل و علائم این نوع اعتیاد و چگونگی نجات از آن توضیح داده شده است. تمرکز این مقاله بر روی عملکرد مغز است و اینکه چگونه کسب سود از معامله‌گری می‌تواند مغز شما را طوری آموزش بدهد که به صورت افراطی و پرریسک معامله کنید.

نکات کلیدی
  • معامله‌گری با وعده درآمدی بالا، آزادی مالی، نوسانات و حرکات شدید قیمتی، می‌تواند برای بعضی افراد اعتیادآور باشد، درست مثل مواد مخدر یا قمار کردن.
  • شاید بعضی از سرمایه‌گذاران خوش شانس باشند و سریع به ثروت برسند، اما اکثر مردم پول خود را از دست می‌دهند و اگر گرفتار اعتیاد به معامله‌گری نیز بشوند، شغل، روابط اجتماعی و حتی خانه خود را نیز از دست خواهند داد.
  • در منجلاب معامله‌گری، معامله‌گر تازه‌کار در ابتدا با خوش شانسی سود می‌کند، اما بعد از آن ضرر می‌دهد، سپس سعی می‌کند ضررهایش را جبران کند، اما بجای کسب سود، بیشتر ضرر می‌کند و در این منجلاب بیشتر فرو می‌رود.
  • زمانی که متوجه شدید مشکلی جدی دارید، به تنهایی تلاش کردن برای رهایی از اعتیاد نتیجه‌ای فاجعه‌آمیز خواهد داشت؛ در عوض، از خانواده و دوستان خود کمک بخواهید و بطور تخصصی دنبال درمان باشید.

وسوسه‌های معامله‌گری

کاملا درست است که شما می‌توانید پول زیادی از معامله‌گری کسب کنید و اینکار را می‌توانید به تنهایی در هر زمانی که دوست دارید انجام بدهید، بله، شما رئیس خودتان هستید و لازم نیست برای کسی کار کنید. داشتن رئیس و کار در شرکت، می‌تواند ملال‌آور و استرس‌زا باشند. اما در حرفه معامله‌گری، صرف نظر از اینکه بازارها صعودی، نزولی یا راکد باشند، راه‌های زیادی برای درآمدزایی وجود دارد. حالا به همه اینها امکان استفاده از لوریج (اهرم) را برای رسیدن سریع‌تر به درآمدهای رویایی را هم اضافه کنید! فوق‌العاده است! نه؟!

متاسفانه اکثر تصوراتی که از معامله‌گری و درآمدهای سرشار وجود دارد، بیشتر روی کاغذ هستند و در عمل چندان محقق نمی‌شوند. بسیاری از معامله‌گران به امید این رویاها کار تمام وقت خود را رها کرده و به معامله‌گری روی می‌آورند اما رویای رسیدن به ماشین‌های لوکس و زندگی مجلل، حداقل از نظر آماری برای بیشتر افراد در حد یک رویا باقی مانده است. تحقیقاتی که تاکنون انجام شده نشان می‌دهند که بیش از ۹۰ درصد از معامله‌گران آماتور در بازارهای مالی پول خود را از دست می‌دهند. مشکل اساسی این است که معامله‌گری کاری پرریسک و سوداگرانه است و استفاده از لوریج به همان سرعت که حساب معاملاتی را بالا می‌برد می‌تواند به همان سرعت آن را پایین بیاورید. اگر معامله‌گری با شما چپ بیافتد، می‌توانید سرمایه خود و حتی مال و اموالتان را بر باد بدهید.

معامله‌گری، مثل قمار کردن، وعده پاداش‌های مالی بزرگی می‌دهد؛ اما با این پاداش بزرگ همراه با ریسک بالایی خواهد بود که متاسفانه گاهی بسیاری از سرمایه‌گذاران آن را کم اهمیت جلوه می‌دهند.

منجلابی به نام معامله‌گری

تمامی موارد ذکر شده محیطی را فراهم می‌کنند که می‌تواند منجر به اعتیاد شود و برخی از الگوهای رفتاری می‌توانند به آسانی فاجعه‌ای جبران ناپذیر را رقم بزنند. در ابتدا، هنگامی که شرایط بر وفق مراد پیش می‌رود، معامله‌گر فکر می‌کند که می‌داند چه کار می‌کند و در نتیجه برای بدست آوردن ثروتی هنگفت، بازنشسته شدن و رفتن به شهری ساحلی برای زندگی، شرط‌بندی‌های خود را بزرگ می‌کند. اما اگر این موفقیت‌های اولیه از روی خوش شانسی بوده باشند_که ازقضا بسیار هم متداول است_احتمالا خیلی زود این موفقیت‌ها تبدیل به ضررهای سهمگین خواهند شد. تله روانشناختی «معامله بعدی» که معامله‌گر در دام آن می‌افتد، در واقع تلاشی برای بردن و جبران شکست‌ها است که معمولا حاصلی جز انجام معاملات ریسکی، بدشانسی و یأس و ناامیدی نخواهد داشت.

 

علائم اعتیاد عبارتند از: بر باد دادن منابع مالی، بدهکار شدن، غافل شدن از شغل، خانواده و دوستان، بی‌خوابی و عدم توجه به سلامت جسمانی و روحی.

یک اعتیاد واقعی

سناریویی که در آن معامله‌گر برای جبران ضررهایش بیشتر معامله می‌کند، شاید در ابتدا نشانه اعتیادی واقعی نباشد، اما اعتیاد در نهایت می‌تواند بخاطر دلایل روانی و فیزیکی بوجود بیاید. معامله‌گری می‌تواند هیجان‌انگیز باشد و درست مثل مواد مخدر، واقعیت را محو کند. اگر ذاتأ گرایشی روانی به اعتیاد در فرد وجود داشته باشد، این گرایش و هیجانات اولیه می‌توانند به عقده‌ای برای تکرار و تمدید آنها تبدیل بشوند. با این حال، درست مثل کسی که به هروئین اعتیاد دارد و همیشه در تلاشی نافرجام برای رسیدن به لذتی که اولین بار مصرف هروئین به او داده بود است، تلاش معتادان به معامله‌گری نیز نافرجام خواهد بود.

4 نشانه خطرناک اعتیاد به معامله گری

بخش کوچکی از مغز به نام هسته آکوبنس (Nucleus Accumbens) مسئول ارزیابی تجربیات ما و واکنش به آنها است. در واقع “مرکز پردازش لذت” است که به انواع محرک‌ها واکنش نشان می‌دهد، مثل غذای خوشمزه، شکلات، الکل، رابطه جنسی، و پول. در حقیقت مغز نوعی ماده شبیه به تریاک به نام دوپامین ترشح می‌کند و مراکز لذت مغز را تحریک می‌کند که عملکردی مشابه پاداش برای مغز دارد. دوپامین به نوعی مغز شما را آموزش می‌دهد، یعنی برای انجام فعالیت‌هایی خاص، پاداشی دریافت می‌کنید، در نتیجه آن فعالیت‌ها را با اشتیاق بیشتری انجام می‌دهید. بنابراین، ترک این فرآیند و آموزش دوباره مغز کاری مشکل خواهد بود، حتی اگر زندگی و شرایط مالی شما به آن بستگی داشته باشد. در ادامه سعی می‌کنیم به صورت دقیق‌تر به دلایل اعتیاد به معامله‌گری بپردازیم.

مثل هر اعتیاد دیگری، اگر دیدید چیزی که به آن اعتیاد پیدا کرده‌اید – مثل معامله‌گری – اساساً کنترل زندگی شما را بدست گرفته باشد، باید ابتدا بپذیرید که مشکل دارید و به دنبال کمک باشید.

 روانشناسی اعتیاد به معامله گری

“معتاد” معمولا واژه‌ای ناپسند است که عموما در توصیف افرادی ضعیف و منفور در جامعه استفاده می‌شود، افرادی کارتن‌ خواب که در زندگی فقط به دنبال تزریق دوز بعدی هستند. اما اعتیاد مخفیانه و به آرامی در هر موقعیتی می‌تواند به زندگی افراد نفوذ کند، البته بعضی‌ها بیشتر مستعد افتادن در دام اعتیاد هستند. ژنتیک بدون شک می‌تواند نقشی مهم در اینجا داشته باشد. تحقیقات نشان داده‌اند که فرآیند متابولیسم مواد مخدر در مغز افراد معتاد به طور کامل با مغز افراد غیرمعتاد تفاوت می‌کند. شواهدی برای این استدلال وجود دارد که بخشی بخصوص از مغز در این قضیه مقصر است و وقتی تحریک می‌شود، اعتیاد کنترل مغز را بدست می‌گیرد و باعث بروز رفتارهای غیرقابل کنترل می‌شود.

معامله‌گری شامل فعالیت‌های شدیدی در مغز و اراده انسان می‌شود. بخش اصلی معامله‌گری از توانایی تحلیل و حل مسئله تشکیل می‌شود و به طور تدریجی با مهارت‌های عملی انسان ارتقا پیدا می‌کند. شطرنج‌بازهای حرفه‌ای، بازیکنان پوکر و قهرمانان ورزشی نیز به همین شکل پیشرفت می‌کنند.

با این وجود معامله‌گری می‌تواند تبدیل به ابزاری برای نابودی ذهن، روح، جسم و زندگی انسان شود. چرا که معامله‌گری می‌تواند اعتیادآور باشد. اما اعتیاد به الکل و مواد مخدر با اعتیاد به معامله‌گری فرق دارد. در اولی شخص به ماده‌ای خاص اعتیاد پیدا می‌کند اما در معامله‌گری، اعتیاد به یک فرآیند است، در نتیجه تشخیص و درمان آن خیلی سخت‌تر خواهد بود. تحقیقات زیادی در این زمینه انجام شده است اما هنوز کامل نشده‌اند. با این وجود در اینجا مواردی در مورد اعتیاد به معامله‌گری آورده شده‌ است‌.

علم اعتیاد

اعتیاد به الکل یا مواد مخدر یک بیماری عصبی پیشرونده است که آسیب‌پذیری ژنتیکی به شدت در آن تأثیرگذار است. ناهنجاری‌های ارثی یا اکتسابی در ماهیت درونی مغز واکنشی تغییریافته می‌سازند که نتیجه آن ایجاد طیف گسترده‌ای از مشکلات جسمانی، روانی و رفتاری خواهد بود. اگرچه عوامل محیطی و اجتماعی بر پیشرفت و بروز بیماری تاثیر می‌گذارند اما به هیچ وجه نمی‌توان آنها را دلیل اعتیاد دانست.

آنچه در عمل اتفاق می‌افتد، ساخته شدن نسلی جدید از مواد شیمیایی به نام تتراهیدروایزوکینولین (به اختصار TIQS) است. این مواد دقیقا مشابه مسکن‌های افیونی هستند. مثل انوردفین و انکفالین، افیون‌های طبیعی، و مورفین و هروئین، مواد مخدر مصنوعی، این TIQSها اعتیادآور هستند. اگر TIQSها در مقادیر کافی در نواحی بخصوصی از مغز تشکیل شوند، می‌توانند تغییراتی را در ماهیت شیمیایی مغز ایجاد کنند که حاصل آن میل و اشتیاقی ناسالم (پاتولوژیک) خواهد بود.

احتمال زیادی وجود دارد که فرآیندی مشابه در ارتباط با اعتیاد به معامله‌گری اتفاق می‌افتد. اگر عضوی از خانواده شما در دام اعتیاد افتاده باشد، این خطر وجود دارد که شما نیز در دام اعتیاد به معامله‌گری گرفتار شوید. مانند الکل و مواد مخدر، معامله‌گری نیز می‌تواند وسیله‌ای باشد برای بی‌حس شدن و فرار از زندگی. از خود این سوال را بپرسید: آیا من به بازار فارکس علاقه دارم یا به معامله‌گری؟

اساتید معامله‌گری در بازار فارکس، روانشناسان و کتاب‌های زیادی در مورد از دست دادن انضباط، خویشتن‌داری و صبر صحبت می‌کنند. اما کمتر کسی از خطر واقعی اعتیاد به معامله‌گری حرف می‌زند. بسیاری از مواقع، از دست دادن ویژگی‌های فوق در بازار فارکس با الگوهای رفتاری اعتیادآور ارتباط مستقیم دارند.

اعتیاد زمانی رخ می‌دهد که فعالیتی خاص باعث ایجاد منبعی قوی از تحریک‌پذیری می‌شود و به مرور زمان شخص از نظر روانی و گاهی جسمانی به آن وابسته می‌شود. ما معمولا زمانی رفتاری را به عنوان اعتیاد شناسایی می‌کنیم که فرد حتی زمانی که آن رفتار همه چیز و همه اطرافیان او را نابود می‌کن،د باز به دنبال آن می‌رود. این ناتوانی در پرهیز از انجام آن فعالیت مخرب نشانه اعتیاد است. به بیان ساده‌تر: چه کسی کنترل ماشین معامله‌گری شما را به دست دارد، شما یا تمایلات شما به معامله‌گری؟ آیا معامله نکردن برایتان غیرممکن است؟ آیا مدام به دنبال کنترل رفتارهایتان هستید اما هر بار بدتر از بار قبل در این راه شکست می‌خورید؟

آمار اعتیاد

طبق تحقیقات، ۲ درصد از بزرگسالان (یک درصد کل جمعیت) مستعد اعتیاد به قمار هستند. بین ۴ تا ۸ میلیون بزرگسال (۲ تا ۴ درصد از کل جمعیت) اهل قمار هستند و به همین دلیل درگیر مشکلات مستقیم ناشی از قمار کردن می‌شوند. معامله‌گری در دسته دوم قرار می‌گیرد. تنها با هدف پول زیادی به جیب زدن وارد بازار فارکس شدن، یعنی قمار کردن؛ یعنی نقشه، استراتژی و هدفی نداشتن. انتظار رسیدن به ثروتی نامحدود چشمان شما را کور می‌کند و چیزی که شما را اسیر نگه می‌دارد سودهای هنگفتی است که هر از چند گاهی کسب می‌کنید، اما به ضررهای سنگین توجه نمی‌کنید. آیا شما معامله‌گر فارکس هستید با یک قمارباز؟

اینجا باید به یک اصطلاح روانشناسی اشاره کنیم که از آن تحت عنوان «تقویت تصادفی» “Random Reinforcements” می‌گویند. تقویت تصادفی یعنی بروز رفتارهایی که به صورت ناهماهنگ به‌واسطه نتایج مثبت یا منفی، تقویت می‌شوند. مثلا امروز عملی خاص را انجام می‌دهید و پاداشی دریافت می‌کنید. فردا هم همینطور می‌شود، اما روز بعد همان عمل را انجام می‌دهید اما بخاطر انجام آن مجازات می‌شوید و این روند تصادفی همینطور ادامه پیدا می‌کند. این موضوع یادگیری موثر را غیرممکن می‌سازد. در بازار فارکس نمی‌توانید از این وضعیت اجتناب کنید. تنها راه این است که این وضعیت را بپذیرید، به قوانین خود پایبند بوده، انضباط داشته باشید و به پول دل نبندید. فرقی نمی‌کند پول بدست بیاورید یا از دست بدهید، تا وقتی که کاملا به قوانین و استراتژی خود پایبند باشید، معامله‌گری باید به شما حس خوبی بدهد، قانون و انضباط تنها اصول منسجم در یک محیط داروینی نامنسجم هستند.

تحقیقات بیشتر در روانشناسی و روانپزشکی نشان می‌دهند که بین ۱۴ تا ۱۶ میلیون آمریکایی ویژگی‌های سوء‌مصرف یا وابستگی به الکل را دارند و بین ۴ تا ۶ میلیون آمریکایی به مواد مخدر غیرقانونی وابسته هستند.

نرخ اعتیاد به مواد مخدر در میان مردان ۱۸ تا ۴۴ ساله دو برابر جامعه عمومی است. مشکلات مرتبط با اعتیاد در تاریخچه خانوادگی، یکی از بهترین عوامل پیش‌بینی کننده خطر افتادن در دام اعتیاد است.

بر اساس مقاله‌ای در کتب دانشگاهی آکسفورد، نرخ افسردگی در میان افرادی که اعتیاد دارند نسبت به جامعه عمومی بسیار بالاتر است، البته به این شرط که این افراد از جنبه درمانی عوامل اعتیادآور برای درمان افسردگی استفاده می‌کنند. آمار خودکشی در بین معتادان بالا است چرا که معمولا راه حل دیگری برای رهایی از اعتیاد پیدا نمی‌کنند. رکود کنونی در اقتصاد جهانی کاملا با این موضوع در ارتباط است. چند نفر در ماه‌های گذشته پس از، از دست مال و اموالشان دست به خودکشی زده‌اند؟ ثابت شده است که اعتیاد به آدرنالین ترشح شده پس از انجام رفتارهای هیجانی و پرخطر، بدون توجه به عواقب آن برای خود شخص و اطرافیانش، درست مثل هر داروی سمی دیگری می‌تواند کشنده باشد.

همچنین اعتیاد در میان افرادی که مشکل اختلال کم توجهی و بیش فعالی دارند شایع‌تر است و به نظر می‌رسد با آن دسته از افرادی بیشتر ارتباط دارد که به دنبال محرک‌های حسی هستند.

اعتیاد به معامله‌گری

حتی اگر فرض کنیم که معامله‌گران نسبت به جامعه عمومی رفتارهای اعتیادآور بیشتری ندارند، اما باز آمار و ارقام به ما نشان می‌دهند که به احتمال زیاد از بین ۱۰ معامله‌گر در یک معامله‌گر، مشکل اعتیاد قابل تشخیص است.

4 نشانه خطرناک اعتیاد به معامله گری

برای معامله‌گری که اختلال «نقص توجه» دارد و نمی‌تواند بی‌حوصلگی و نبود محرک حسی را تحمل کند، معامله‌گری در فارکس برایش هیجان لازم را فراهم می‌کند. برای معامله‌گری که افسردگی دارد، معامله‌گری یک راه فرار از خود و احساس رضایتی فوری است.

این نوع معامله‌گران باید همیشه در حال معامله کردن باشند حتی وقتی که استراتژی و برنامه درستی ندارند. آنها پولشان را از دست می‌دهند، طعم تلخ شکست را تجربه می‌کنند و برای خانواده‌هایشان زندگی را سخت می‌کنند.

برای آنها انضباط و پیروی از قوانین معامله‌گری اهمیتی ندارد. برای معتاد، چنین تلاش‌هایی بی‌فایده هستند، چرا که به احتمال زیاد، وی در برابر نیروهایی فراتر از محدوده کنترل آگاهانه می‌جنگد. تنها راه حل بازگشت به گذشته است. اگر بازتاب جنبه‌ای از خودتان را در این مقاله می‌بینید، لطفا بخاطر خود و خانواده، نگاهی تمام و کمال به خود بیاندازید. معامله‌گری باید کنترل و تسلط شما را بر زندگی پرورش بدهد، نه اینکه ابزاری برای نابودی آنها باشد. تنها هدف معامله‌گری پول درآوردن است، نه جبران کمبود محبت.

این سوال را باید از خود بپرسید: اگر نمی‌توانستید معامله کنید، چکار می‌کردید؟ اگر جوابی برای این پرسش ندارید پس به مشکل برخواهید خورد. مانند این می‌ماند که از فردی الکلی سوال کنید، اگر الکل را ترک می‌کردی، چکار می‌کردی؟ که معمولا جواب این سوال این است که “این دنیا ارزش زندگی کردن را ندارد”: از خود بپرسید… آیا معامله‌گری بخشی از زندگی‌ام شده است که دیگر نمی‌توانم بدون آن به زندگی ادامه بدهم؟ اگر مجبور بودم، به جای معامله‌گری چه کار دیگری می‌کردم؟

علائم اعتیاد به معامله گری

خوشبختانه، برخی از علائم مشهود هستند و به احتمال زیاد شما یا خانواده و دوستانتان را از مشکلات و خطرات واقعی آگاه می‌سازند. اگر بیش از حد وقت آزاد خود را صرف معامله‌گری کنید و در نتیجه از خانواده، دوستان و حتی شغل تمام وقت خود، غافل می‌شوید، باید متوجه شوید که احتمالا مشکلی وجود دارد. حالا نه تنها بنظر می‌رسد که زندگی شما حول محور معامله‌گری می‌چرخد، بلکه مدام پول بیشتری را در این راه صرف می‌کنید، و در واقع شاید با وقوع فاجعه فاصله چندانی نداشته باشید.

علائم دیگر عبارتند از: احساس ناامیدی، پرخاشگری، و تلاش برای سرکوب سایر مسائل و مشکلات شخصی. در بدترین موارد، بی‌توجهی به بهداشت فردی و سلامت جسمانی نیز دیده می‌شود. اگر از دوستان خود پول قرض می‌گیرید یا با گرفتن وام جدید وام قبلی را تسویه می‌کنید، بدون شک شما با مشکلی جدی روبرو هستید.

 

4 نشانه خطرناک اعتیاد به معامله گری

برخی از شاخص‌های اصلی که ممکن است نشان دهنده‌ی این باشد به فارکس معتاد شده‌اید:

به ظاهر حضور دارید اما ذهنتان جای دیگری است

فرض کنید با خانواده خود در تعطیلات به سر می‌برید، قادر نخواهید بود آن طور که باید و شاید به آن‌‌ها توجه کنید. اگر زمانی که بایستی به خانواده خود توجه نشان دهید تمام فکر و ذهنتان مشغول بازار است پس وقت آن است که واقعا چند سوال مهم از خود بپرسید. اینکه در هر مکان و زمانی می‌توانید معامله کنید بدین معنی نیست که حتما باید این کار را انجام داد. به عنوان کسی که صاحب فرزند هستم به شما توصیه میکنم با فرزندان خود وقت بگذرانید چرا که دیگر این اوقات تکرار نمی‌شود. اگر واقعا نمی‌توانید موقع تعطیلات از این کار دست بردارید این امر سیگنالی جدی است مبنی بر اینکه یک جای کار می‌لنگد.

از خانواده و عزیزانتان بپرسید

شاید بد نباشد نظر خانواده‌ی خود را در مورد معامله‌گری جویا شوید. شاید آن‌ها بگویند بله می‌توانی معامله کنی اما وقتی که در رختخواب هستیم یا بعد از اینکه خواب رفتیم میتوانیم این کار را انجام دهی؟ شاید دریابید که آن‌ها نظرات جدی‌ای در مورد معامله کردن یا نکردن دارند. این امر می‌تواند به شما کمک کند تا تصمیمی بهتر بگیرید و برای معاملات خود در ساعات عادی حد و مرزی تعیین کنید. من با صدها معامله‌گر مشتاق برخورد کرده‌ام و هر از گاهی بعضی از آن‌ها همسر خود را نیز در جلسات به همراه می‌آورند تا به آن‌ها دلگرمی دهد. من همیشه از افرادی که این کار را می‌کنند تعریف می‌کنم و این پیوند آن ها باعث می‌شود تا در مقابل مشکلات اعتیاد به فارکس نیز محافظت شوند.

آیا معامله‌گری تمام فکر و ذهن شما را به خود مشغول می‌کند؟

نیازی نیست زمان چندانی را در بازارهای مالی سپری کرده باشید تا متوجه شوید که چه نیروی جذب کننده‌ای دارند و تمام فکر و ذهن شما را به خود مشغول می‌کنند. این نکته زمانی که در گیر معامله‌ای هستید کاملا ملموس است. مدام از خود می‌پرسید اوضاع چطور پیش می‌رود؟ آیا ترامپ توئیت تازه‌ای زده است؟ بنابراین آیا واقعا وقتی که در تعطیلات به سر می‌برید باید این حجم از حواس پرتی را بر خود و عزیزانتان تحمیل کنید؟ معامله‌گری روزانه با داشتن کاری منظم چیزی نیست که واقعا بخواهید امتحان کنید. این امر باعث می‌شود که نتوانید بر روی خانواده و کارتان تمرکز کنید.

از دست دادن پول، خانه و روابط

این مورد سختی است. آیا تا به حال در فارکس سرمایه زیادی از دست داده‌اید؟ خود من با افراد زیادی مواجه شده‌ام که  سرمایه قابل توجه‌ای از دست داده‌اند. اما برای هر کس این میزان قابل توجه پول/ سرمایه فرق می‌کند. برای بعضی از دست دادن ۵۰ هزار دلار در یک روز مسئله چندان مهمی نیست. اما برای برخی از دست دادن ده هزار دلار در سال نیز می‌تواند فاجعه باشد! بنابراین نکته مهم این است که آیا شما مبلغ قابل توجهی از دست داده‌اید؟ آیا این امر بر روابط شما تاثیری گذاشته است؟ به خاطر آن شریک زندگی خود را از دست داده‌اید؟

چگونه خود را دوباره “پاک” کنیم؟

اگر علائم اعتیاد به معامله‌گری را دارید، باید سریعاً اقدام کنید. اگر اعتیاد شما جدی باشد احتمالا به تنهایی نمی‌توانید خود را نجات دهید و ممکن است دوباره آنقدر معامله انجام دهید تا خود را هر چه بیشتر زیر بار بدهی ببرید و ناامید شوید. مراکز مشاوره و ترک اعتیاد از این موضوع به خوبی آگاه هستند و آماده هستند تا به شما برای آموزش دوباره ذهن خود کمک کنند.

4 نشانه خطرناک اعتیاد به معامله گری

با خانواده و دوستان خود صادق باشید و از آنها کمک بخواهید. شاید اعتیاد به معامله‌گری مشکل اصلی شما نباشد پس باید دلیل اصلی قمار کردن شما در معامله‌گری را پیدا کنید. به یاد داشته باشید که هر شخص معتادی داستانی متفاوت و منحصر به فرد دارد. حتی اگر فکر می‌کنید که مشکلی ندارید و هر وقت که بخواهید می‌توانید ادامه ندهید، حواستان به علائم خطر باشد چرا که آنها دروغ نمی‌گویند. اگر علائم مشهود و جدی هستند، به احتمال زیاد خطر واقعی در کمین شماست.

سخن پایانی

اگر به معامله‌گری اعتیاد دارید یا احتمال می‌دهید که اعتیاد دارید، باید راهی برای نجات از این وضعیت پیدا کنید. اگر معقولانه و محتاطانه معامله‌گری می‌کنید، خیلی خوب است، اما مطمئن شوید که فعالیت‌های خود را زیر نظر دارید و همه چیز تحت کنترل شما است. در هر صورت، آموزش درست ببینید و معامله‌گری را به صورت حرفه‌ای دنبال کنید.

چگونه معامله‌گری تبدیل به اعتیاد می‌شود؟

معامله‌گری می‌تواند هیجان‌انگیز و تحریک کننده باشد، احساسات شما را برانگیخته کند و جذابیت زیادی داشته باشد. همه این‌ها مغز را تحریک می‌کنند. وقتی یک معامله‌گر روزانه، سود می‌کند، یا حتی از فرصت سود کردن هیجان‌زده می‌شود، مغز موادی مثل دوپامین و سروتونین که حس خوبی به معامله‌گر می‌دهند را ترشح می‌کند. به این ترتیب شخص به معامله‌گری اعتیاد پیدا می‌کند، درست مثل قمار یا استفاده از مواد مخدر.

اعتیاد به معامله‌گری تا چه حد می‌تواند خطرناک باشد؟

مثل هر اعتیاد شدیدی، اعتیاد به معامله‌گری می‌تواند به قیمت از دست دادن شغل، روابط شخصی، منابع مالی، و حتی خیلی چیزهای دیگر تمام شود.

چگونه می‌توان از اعتیاد به معامله‌گری خلاص شد؟

برای شروع بهتر است به استراتژی معاملاتی خود وفادار باشید و اجازه ندهید احساسات روی تصمیمات شما تاثیر بگذارند. اگر نمی‌توانید جلوی خود را بگیرید، شاید بهتر باشد سرمایه خود را در اختیار شخص یا سازمانی حرفه‌ای و معتبر (مثل صندوق‌های معامله‌گری مشترک) قرار بدهید یا اینکه از ربات معامله‌گری استفاده کنید. سرمایه‌گذاری منفعلانه روی شاخص بورس نیز روش دیگری است برای اینکه سمت پلتفرم معامله‌گری نروید. اگر هنوز قادر نیستید جلوی علاقه خود به معامله‌گری را بگیرید، پس بهتر است از کسی یا سازمانی که در تخصص آنهاست برای مبارزه این اعتیاد کمک بخواهید.

ترتیبی که یوتوفارکس برای خواندن مطالب سری مبانی روانشناسی معامله گری به شما پیشنهاد می‌کند:
2 دیدگاه در “۴ نشانه خطرناک اعتیاد به معامله گری
  1. آواتار reza reza گفت:

    مرسی بنده یک معتاد معماله گری با سابقه ۵ ساله هستم تمام مواردی که فته شد را دارم ولی فکر میکردمبنده خیلی قوی و باهوش هستم و در دام اعتیاد معامله گری نخواهم افتاد و مدام شواد را توجیح میکردم

    1. آواتار پویا پویا گفت:

      سلام رضا جان. منم یک مسافر هستم با سابقه ۱۰ سال

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

سبد خرید