چگونه طمع خود را در معاملات کنترل کنیم؟

نویسنده: 

زمان مطالعه: 3 دقیقه

طمعطمع یک حس طبیعی در انسان است که افراد را با درجات مختلف تحت تاثیر قرار می‌دهد. متاسفانه اثبات شده است که طمع در معامله‌گری بیشتر از آنکه به معامله‌گران کمک کند، مانعی بر سر راه آنها ایجاد می‌کند.
طمع به راحتی می‌تواند معاملات خوب را به معاملات بد و معاملات بد را به معاملات بدتر تبدیل کند. در این مقاله چند نکته برای کنترل طمع و جلوگیری از آسیب‌های ناشی از آن در معاملات به شما ارائه کرده ایم.

طمع در معامله گری چیست و چگونه موفقیت در معاملات را تحت تاثیر قرار می‌دهد؟

  • می‌توان طمع را به عنوان تمایل شدید به چیزی توصیف کرد که در اغلب موارد، آن چیز ثروت است. در معامله‌گری طمع زمانی ظاهر می‌شود که حرکت قیمت بر خلاف انتظار معامله‌گر حرکت می‌کند، اما به همان اندازه می‌تواند در زمانی که حرکت قیمت در جهت انتظار معامله‌گر است نیز اثرات خود را نشان دهد.
    نمونه‌هایی از طمع در معامله گری:
  • دوبرابر کردن معامله هنگامی که معامله در ضرر است
  • افزودن سرمایه به معاملات برنده
  • استفاده از اهرم بیش از حد
    طمع می‌تواند وضعیت روانی شما را تغییر دهد و تمرکز شما را به سمت حداکثر کردن سود/خوشبختی/ثروت منحرف کند. تمایل به حداکثر رساندن این موارد است که اغلب باعث می‌شود معامله‌گران وارد معامله شوند.
    علاوه‌براین، طمع، حساب معامله‌گری شما را نیز تهدید می‌کند. دو برابر کردن معامله‌ی زیان‌ده، اضافه کردن سرمایه در معاملات سودده و استفاده از اهرم بیش از حد می‌تواند به سرعت حساب معاملاتی شما را خالی کرده و موجب کال مارجین شدن شما شود.
    مثالی برجسته در مورد تاثیر طمع بر معاملات
    نمودار زیر مثالی از تاثیر منفی طمع در معاملات را ارائه می‌دهد. این چارت نشان می‌دهد که معامله‌گر پس از دیدن یک کندل سبز بزرگ وارد معامله خرید EUR/USD می‌شود (بدون حد ضرر) به این امید که بازار بالاتر برود. برخلاف انتظار معامله‌گر بازار به سمت پایین حرکت می‌کند و معامله وارد زیان می‌شود. طمع باعث می‌شود که معامله‌گر نه تنها معامله را ببندد بلکه هنگامی که دوباره نشانه‌های چرخش بازار دیده شد، یک معامله خرید دیگر را نیز باز کند.
    این ایده که معامله‌گر می‌تواند با باز کردن یک معامله خرید دیگر، معامله زیان‌ده را به معامله سودده تبدیل کند از لحاظ روانی معامله‌گر را تحت فشار قرار می‌دهد. همچنین طمع می‌تواند معامله‌گران را به حدی کور کند که تشخیص ندهند در حال معامله بر خلاف روند بازار هستند.

طمع غالبا با احساسات دیگری مانند ترس همراه است. ترس بارها خود را به صورت‌های مختلف در جریان معاملات نشان می‌دهد به همین دلیل یادگیری نحوه کنترل ترس نیز ضروری است.

چگونه می‌توان طمع را در حین معامله‌گری کنترل کرد؟

خوشبختانه طمع مانند تمام احساسات دیگر قابل کنترل است. با گذشت زمان و داشتن نظم و انضباط لازم، می‌توان معاملاتی عاری از طمع انجام داد.
طمع را می‌توان نقطه مقابل انضباط دانست. افرادی که منظم هستند به ندرت در دام طمع می‌افتند چراکه نوعی برنامه‌ریزی دارند و به آن پایبند هستند. برنامه‌های معامله‌گری و ژورنال معاملاتی یک روش عالی برای حفظ مسیر صحیح معامله‌گری و عدم وسوسه برای معامله خارج از برنامه است.


همچنین معامله‌گران پیش از ورود به معامله باید حد ضرر و حد سود خود را مشخص کنند. این کار می‌تواند نسبت ریسک به ریوارد معامله‌گران را مشخص کند چیزی که در بلند مدت می‌تواند تاثیر مهمی بر موفقیت معامله‌گران بگذارد.
لازم به یادآوری است که مدیریت طمع چیزی نیست که در کوتاه مدت حل شود. با این حال، معامله‌گرانی که بدانند چگونه طمع بر معاملات تاثیر منفی می‌گذارد و به دنبال پیشگیری از این تاثیرات باشند، قطعا گام مهمی در جهت دستیابی به «معامله بدون طمع» برداشته‌اند.

 

0 0 رای ها
امتیاز مطلب
اشتراک در
اطلاع از

0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
0
افکار شما را دوست داریم، لطفا نظر دهید.x