نحوه استفاده موثر از پیوت پوینت هنگام معامله در فارکس

زمان مطالعه: 14 دقیقه

نحوه استفاده موثر از پیوت پوینت هنگام معامله در فارکس

سطوح پیوت (Pivot Points)، نوعی سطوح حمایت و مقاومت هستند که توسط بسیاری از معامله‌گران روزانه و کوتاه‌مدت استفاده می‌شوند. هنگام معامله با استفاده از سطوح پیوت، بسیاری از قوانین مشابه با سایر روش‌های معاملاتی مرتبط با سطوح حمایت و مقاومت می‌باشند. باید توجه داشت که تعداد زیادی از معامله‌گران نظاره‌گر سطوح پیوت روزانه هستند، زیرا این سطوح به عنوان سطوح کلیدی در بازه زمانی روزانه در نظر گرفته می‌شوند. ما جنبه‌های اساسی سطوح پیوت در فارکس را بررسی خواهیم کرد و چند استراتژی که می‌توان با استفاده از سطوح پیوت روزانه به معامله پرداخت را مورد بحث قرار خواهیم داد.

سطوح پیوت در فارکس

سطوح پیوت پوینت در فارکس به سطوح خاص و بالقوه‌ای از قیمت گفته می‌شود که حرکت قیمت به خصوص در اولین برخورد به این سطوح، می‌تواند معکوس شود. بسیاری از معامله‌گران فارکس تصمیمات معاملاتی خود را بر اساس سطوح پیوت روزانه اتخاذ می‌کنند. به همین دلیل برای معامله‌گران روزانه مهم است که عملکرد قیمت در این سطوح را زیر نظر بگیرند.

نحوه محاسبه سطوح پیوت

محاسبه سطوح پیوت استاندارد بسیار ساده است. برای محاسبه این سطوح نیاز به سه قیمت در کندل (برای مثال کندل روزانه) داریم که شامل قیمت بسته شدن (Close)، بالاترین قیمت (High) و پایین‌ترین قیمت (Low) می‌باشد.

فرمول محاسبه سطح پیوت استاندارد به شرح زیر است:

۳ / (قیمت بسته شدن +  پایین‌ترین قیمت + بالاترین قیمت) =  سطح پیوت پایه (PP)

از آنجایی که بازار فارکس یک بازار شبانه‌روزی در ۵ روز هفته است، در مورد زمان بازشدن و بسته‌شدن کندل روزانه، سردرگمی وجود دارد. اکثر معامله‌گران فارکس  ساعت ۲۳:۵۹ به وقت گرینویچ را زمان بسته‌شدن بازار فارکس و ۰۰:۰۰ به وقت گرینویچ را زمان بازشدن بازار فارکس در نظر می‌گیرند. به این صورت جلسات معاملاتی روزانه از یکدیگر متمایز می‌شوند.

زمانی که سطح پیوت پایه (PP) را محاسبه کردید، می‌توانید شروع به محاسبه سطوح‌ پیوت بالا و پایین بکنید. این سطوح، مقاومت اول (R1)، دوم (R2)، سوم (R3) و حمایت اول (S1)، دوم (S2)، سوم (S3) نامیده می‌شوند.

فرمول محاسبه سطوح حمایت و مقاومت پیوت در تایم فریم روزانه به شرح زیر است:

پایین‌ترین قیمت روزانه _ (PP × ۲) = مقاومت اول (R1)

بالاترین قیمت روزانه _ (۲ × PP) = حمایت اول (S1)

(پایین‌ترین قیمت روزانه – بالاترین قیمت روزانه) + PP = مقاومت دوم (R2)

(پایین‌ترین قیمت روزانه – بالاترین قیمت روزانه) _ PP = حمایت دوم (S2)

(پایین‌ترین قیمت روزانه _ PP) × ۲ + بالاترین قیمت روزانه = مقاومت سوم (R3)

( بالاترین قیمت روزانه _ PP) × ۲ _  پایین‌ترین قیمت روزانه  = حمایت سوم (S3)

تا به اینجا فرمول ریاضی محاسبات سطوح پیوت پوینت بیان شد. اکنون در مورد چند روش سریع برای محاسبه سطوح پیوت بدون نیاز به انجام محاسبات دستی، بحث خواهیم کرد.

اضافه کردن سطوح پیوت به نمودار

هنگامی که سطح پیوت‌ (PP) و سه حمایت و مقاومت را محاسبه می‌کنید، ۷ سطح مختلف در نمودار وجود خواهد داشت. همانطور که در بالا مشاهده کردید، انجام محاسبات به صورت دستی می‌تواند کمی خسته‌کننده باشد. گزینه‌های مختلفی برای بدست آوردن سطوح پیوت بدون انجام محاسبات بالا وجود دارد.

ماشین حساب پیوت پوینت

تعداد زیادی ماشین حساب آنلاین برای محاسبه خطوط پیوت در شبکه اینترنت وجود دارد. هنگامی که یک ماشین حساب را باز می کنید، از شما خواسته می‌شود که سه متغیر قیمتی را وارد نمایید. این قیمت‌ها شامل بالاترین قیمت روزانه، پایین‌ترین قیمت روزانه و قیمت بسته‌شدن کندل روزانه می‌شوند. بعد از اضافه کردن سه مورد درخواستی، به سادگی روی دکمه “محاسبه” کلیک می‌کنید و بلافاصله نقاط پیوت را دریافت کرده و آنها را در پلت‌فرم معاملاتی خود رسم می‌کنید.

اندیکاتور پیوت پوینت

اکثر نرم افزارهای معاملاتی موجود، دارای اندیکاتور پیوت پوینت هستند. این اندیکاتور، سطوح پیوت را به طور خودکار برای شما محاسبه می‌کند و آنها را در نمودار شما ترسیم می‌کند. در ابتدا، فهرست اندیکاتورهایی را که پلتفرم معاملاتی شما ارائه می‌کند، بررسی کنید. اگر اندیکاتور پیوت پوینت را در آنجا وجود نداشت، باید در اینترنت جستجو کنید.

شما می‌توانید بسیاری از اندیکاتورهای پیوت پوینت را به صورت آنلاین پیدا کنید و آنها را به سادگی به پلتفرم خود اضافه کنید. با یک جستجو در اینترنت، مطمئناً یک اندیکاتور را خواهید یافت که معمولاً به صورت رایگان در دسترس است. پس از انجام این کار، می‌توانید اندیکاتور پیوت پوینت را مستقیماً روی نمودار خود اجرا کنید. هنگامی که این اندیکاتور را در نمودار قیمتی باز می‌کنید، با چیزی شبیه به نمودار پایین مواجه می‌شوید:

نحوه استفاده موثر از پیوت پوینت هنگام معامله در فارکس

در بالا نمودار ۳۰ دقیقه‌ای EURUSD، در بازه زمانی دوم تا چهارم ماه مارس ۲۰۱۶ نمایش داده شده است. خطوط افقی روی نمودار سطوح پیوت هستند. خط آبی رنگ، خط مرکزی PP می‌باشد. خطوط بالای خط آبی R2 ، R1 و R3 هستند. خطوط پایین خط آبی S2 ، S1 و S3 هستند (S2 و S3 قابل مشاهده نیستند). همچنین سه خط عمودی روی نمودار وجود دارد. این سه خط روزهای مختلف معاملات را از هم جدا می‌کنند. توجه داشته باشید که سطوح پیوت هر روز معاملاتی به طور مجزایی تنظیم می‌شوند، زیرا هر روز دارای قیمت بسته‌شدن (Close)، بالاترین قیمت (High) و پایین‌ترین قیمت (Low) متفاوتی است. به این ترتیب، سطوح پیوت نیز متفاوت خواهند بود. به همین دلیل است که در هر روز معاملاتی، سطوح پیوت تغییر می‌کنند.

معاملات با استفاده از سطوح پیوت پوینت

هنگام معامله با استفاده از سطوح پیوت چند قانون اساسی وجود دارد:

  • زمانی که قیمت زیر سطح PP است، روند نزولی می‌باشد.
  • زمانی که قیمت بالای سطح PP است، روند صعودی می‌باشد.
  • اگر قیمت از  سطوح S2 ، S1 یا S3 برگشت کند، می‌توان اقدام به معامله خرید کرد.
  • اگر قیمت از  سطوح R2 ، R1 یا R3 برگشت کند، می‌توان اقدام به معامله فروش کرد.

از آنجایی که ساختار سطوح پیوت و نحوه محاسبه آنها را مورد بحث قرار دادیم، اکنون زمان آن رسیده است که معاملات با استفاده از این سطوح را در چند نمودار مختلف بررسی کنیم. به تصویر زیر دقت کنید:

نحوه استفاده موثر از پیوت پوینت هنگام معامله در فارکس

 

در بالا نمودار یک ساعته USDJPY، در بازه زمانی ۲۹ فوریه تا ۴ مارس ۲۰۱۶ نمایش داده شده است. نمودار عملکرد قیمت در سطوح پیوت را در ۵ روز متوالی نشان می‌دهد.

دایره‌ها نشان‌گر لحظاتی هستند که قیمت در یک سطح پیوت تثبیت شده و مکث می‌کند. فلش‌ها نشان‌گر لحظاتی هستند که سطوح پیوت، تبدیل به حمایت یا مقاومت می‌شوند.

در این مثال ما شاهد مکث ۴ بار قیمت در اطراف یک سطح هستیم و در ۸ مورد، برگشت قیمت پس از تماس با سطوح پیوت را داریم.

اکنون به استفاده از برخی استراتژی‌های معاملاتی سطوح پیووت می‌پردازیم.

تلاقی تحلیل تکنیکال و سطوح پیوت

یکی از نکات مهمی که معامله‌گران موفق برای ورود به معامله در نظر می‌گیرند، مفهوم تلاقی است. این اتفاق زمانی رخ می‌دهد که تعدادی از تحلیل‌ها و اندیکاتورهای تحلیل تکنیکال هم‌سو شده و یک سیگنال معاملاتی با احتمال موفقیت بالا ارائه می‌کنند.

پیوت را می‌توان با سایر تحلیل‌های تکنیکال ترکیب کرد و یک ست‌آپ معاملاتی را بوجود آورد. برای مثال، فرض کنید یک خط روند صعودی را در نمودار ۳۰ دقیقه‌ای قیمت ترسیم می‌کنید. همچنین، اندیکاتور پیوت استاندارد روزانه را به نمودار خود اضافه کرده‌اید. زمانی که قیمت به خط روند می‌رسد، اما نمی‌تواند از آن عبور کرده و شروع به حرکت در جهت عکس به سمت بالا می‌کند، می‌توان وارد معامله خرید شد چرا که به طور همزمان قیمت به سمت سطوح پیوت روزانه مانند S1 یا R1 باز می‌گردد.

این نوع پشتیبانی هماهنگ که خط روند و سطوح پیوت را شامل می‌شود، باعث تقویت سیگنال معاملاتی شده، زیرا دو عامل غیرهمبسته وجود دارند که سیگنال مشابهی را در یک زمان خاص به معامله‌گر ارائه می‌دهند.

این امکان وجود دارد که از مجموعه‌ای از روش‌های دیگر هم برای ترکیب با سطوح پیوت استفاده کرد. برخی از سیگنال‌های هم‌سو قابل اطمینان‌ برای معامله در کنار سطوح پیوت عبارتند از: حمایت و مقاومت افقی، خطوط روند، میانگین‌های متحرک، سطوح فیبوناچی، باندهای بولینگر و الگوهای کندل استیک.

بعضی از معامله‌گران ترجیح می‌دهند از ترکیبی از سه بازه زمانی مختلف برای یافتن سطوح پیوت استفاده کنند. این دسته از تریدرها با ترکیب سطوح پیوت روزانه، هفتگی و ماهانه، به دنبال نقاط و سطوح کلیدی هستند. این مناطق به احتمال زیاد توسط تعداد زیادی از معامله‌گران به دقت زیر نظر گرفته می‌شوند و در بسیاری از موارد می‌توانند موقعیت مناسبی را برای معامله فراهم کنند.

بیایید نگاهی به نحوه تلاقی معاملات با استفاده از سطوح پیوت بیندازیم. در ادامه نمودار ۱۵ دقیقه‌ای EURUSD را مشاهده خواهید کرد. توجه داشته باشید که قیمت دارای حرکت رنج بوده و یک خط حمایت افقی آبی رنگ بر روی نمودار ترسیم شده است.

نحوه استفاده موثر از پیوت پوینت هنگام معامله در فارکس

در این نمودار، مشاهده می‌کنید که قیمت در حال حرکت به سمت پایین است و بر روی حمایت افقی قیمت و سطح S1 همپوشانی وجود دارد. علاوه بر آن، به محض اینکه قیمت در این سطح همگرا شد، شاهد یک کندل هامر با سایه‌ای بلند هستیم. پس از تشکیل کندل هامر، قیمت از این ناحیه خارج شد و از سطح s1 پیوت بالا رفت و تقریباً در یک بازه زمانی کوتاه به سطح R1 رسید.

معاملات با استفاده از سطوح پیوت، سطوح فیبوناچی و میانگین‌های متحرک

همانطور که در بخش قبل به آن اشاره کردیم، ترکیب سطوح پیوت با سایر تحلیل‌های تکنیکال به منظور ایجاد یک ست‌آپ معاملاتی با دقت و اطمینان بالا، اهمیت دارد. در این بخش، نگاهی به یک استراتژی خواهیم داشت که شامل سطوح پیوت، میانگین متحرک 150 و سطوح اصلاح فیبوناچی می‌باشد.

نمودار زیر، برگشت قیمت و جهش از میانگین متحرک ۱۵۰ را نمایش می‌دهد که با یک اصلاح فیبوناچی اولیه و سطح PP همسو شده است. هنگامی که این شرایط فراهم شد، پس از بسته شدن یک کندل برگشتی قوی، می‌توان وارد معامله شد.

حد ضرر را در پایین کف قیمتی، که به دلیل حرکت برگشتی قیمت شکل گرفته، قرار می‌دهیم. خروج از معامله، در صورتی که معامله خرید باشد، سطح پیووت‌ بالاتر بعدی و در صورتی که معامله فروش باشد ، سطح پیووت‌ پایین‌تر بعدی خواهد بود.

نمودار زیر، سه روز عملکرد قیمت در جفت ارز EUR/USD را نشان می‌دهد.

نحوه استفاده موثر از پیوت پوینت هنگام معامله در فارکس

معاملات با استفاده از سطوح پیوت و پرایس اکشن

در ابتدا به شما نشان خواهیم داد که چگونه با استفاده از سطوح پیوت به عنوان بخشی از استراتژی معاملاتی پرایس اکشن، بدون کمک هیچ اندیکاتور دیگری معامله کنید. ما برای ورود به بازار از قوانین شکست (Breakout) تبعیت خواهیم کرد. اگر پس از شکست وارد معامله بشویم، حد ضرر را در پایین سطح پیوت قبلی قرار می‌دهیم. حد سود، دومین سطح پیوت پس از شکست خواهد بود.

به مثال زیر دقت کنید:

نحوه استفاده موثر از پیوت پوینت هنگام معامله در فارکس

در بالا نمودار یک ساعته GBPUSD، در بازه زمانی ۲۸ ژانویه تا ۵ فوریه ۲۰۱۶ نمایش داده شده است. همانطور که می‌بینیم دو شکست در سطح PP رخ داده است که می‌توانستند به عنوان فرصت معاملاتی در نظر گرفته شوند.

اولین شکست در سطح پیوت آبی‌رنگ در ابتدای نمودار نشان داده شده است. در اینجا می‌توان وارد یک معامله فروش شد. حد ضرر باید درست بالای R1 قرار داده شود (اولین سطح مقاومت در بالای PP) و حد سود باید در سطح S2 قرار بگیرد (سطح دوم در پایین PP).

نکته بسیار مهم این است که اگر شما معامله‌گر روزانه هستید، احتمالاً سطوح پیوت برای روز بعد تغییر خواهند کرد. به این ترتیب، حد ضرر و حد سود شما ممکن است نیاز به تنظیم دوباره داشته باشند.

طبق معامله‌ی نشان داده شده در بالا، حدود شش ساعت پس از اقدام به معامله فروش در جفت ارز  GBPUSD، قیمت به حد سود می‌رسد که پتانسیل ۱۳۸ پیپ سود را فراهم می‌کرد.

قیمت پس از رسیدن به حد سود شروع به رشد می‌کند. در اواسط روز معاملاتی بعدی، قیمت  سطح PP را در جهت صعودی می‌شکند. این شرایط یک فرصت معامله خرید مناسب را ایجاد می‌کند. اگر معامله‌گر قصد ورود به معامله را دارد، باید حد ضرر خود را درست در پایین S1 قرار دهد (بر روی این تصویر قابل مشاهده نیست). همچنین حد سودمعامله بایدبر روی R2 تنظیم شود.

پس از شکست سطح اصلی PP، قیمت شروع به افزایش می‌کند و از سطح R1 عبور می‌کند. در روز بعد، سطوح پیوت متفاوت است. قیمت تا سطح PP کاهش می‌یابد و حتی یک کندل هامر صعودی در پایین  PP بسته می‌شود. این شرایط بدین معنی‌ست که می‌توان معامله را باز نگه داشت. علاوه بر این، حد ضرر در پایین S1 هنوز پابرجاست است. سپس قیمت شروع به نوسان های کوچک می‌کند تا روز معاملاتی به پایان برسد.

هنگامی که روز بعدی فرا می‌رسد، سطوح پیوت مجدداً تنظیم شده و کوچک‌تر می‌شوند. پیوت پوینت اصلی بالاتر است و قیمت دوباره سطح PP را به عنوان سطح حمایت آزمایش کرده و شروع به افزایش می‌کند. سپس GBPUSD وارد یک روند صعودی شده و به حد سود بعدی در R2 می‌‌رسد.

توجه داشته باشید که پس از رسیدن به حد سود، یک کندل بالای R2 بسته می‌شود. این نشان می‌دهد که روند صعودی ممکن است ادامه یابد، که سومین فرصت معاملاتی را در اختیار ما قرار می‌دهد. اگر در این نقطه قصد باز کردن یک معامله خرید را دارید، باید دقیقاً حد ضرر را در پایین R1 قرار دهید. از آنجایی که معامله خرید ما پس از شکست سطح R2 باز شده است، حد سود در بالای سطح R3 قرار می‌گیرد (در این مثال سطح R4 نداریم). همچنین می‌توانید از قوانین پرایس اکشن خودتان برای تعیین مدت زمان باز نگه‌ داشتن معامله استفاده کنید.

معامله با استفاده از سطوح پیوت و اندیکاتور مکدی

این استراتژی معاملاتی، شاخص واگرایی همگرایی میانگین متحرک یا همان اندیکاتور مکدی (MACD) را شامل می‌شود. هدف این استراتژی تطبیق یک شکست در سطوح پیوت با یک تقاطع خطوط یا واگرایی در اندیکاتور مکدی است. هنگامی که سیگنال‌های هر دو اندیکاتور با هم مطابقت داشته باشند، می‌توان در جهت مربوطه وارد بازار شد. حد ضرر در این استراتژی معاملاتی باید مانند استراتژی قبلی تعیین شود. برای قرار دادن حد سود، شما باید در معامله بمانید تا زمانی که اندیکاتور مکدی یک تقاطع خطوط مخالف ارائه کند. تصویر زیر این استراتژی را واضح‌تر بیان می‌کند:

نحوه استفاده موثر از پیوت پوینت هنگام معامله در فارکس

در بالا نمودار یک ساعته USDCAD، در بازه زمانی ۱۹ تا ۲۶ فوریه ۲۰۱۶ نمایش داده شده است. در تصویر یک موقعیت خرید و دو موقعیت فروش، می‌بینیم و سیگنال‌ها بر اساس شکست سطوح پیوت و تقاطع خطوط مکدی هستند.

با اولین فرصت معاملاتی که یک معامله‌ی فروش است، شروع می‌کنیم. خطوط مکدی در جهت نزولی همدیگر را قطع می‌کنند و بدین صورت اولین سیگنال را برای یک روند نزولی دریافت می‌کنیم. چند ساعت بعد شاهد عبور قیمت از سطح PP هستیم که بیان‌کننده دومین سیگنال نزولی است. اکنون می‌توان بر اساس این استراتژی وارد معامله فروش شد. همان طور که در تصویر نشان داده شده است، حد ضرر باید درست بالای سطح R1 قرار گیرد.

قیمت یک حرکت نزولی را شروع می‌کند. با این حال، ما شاهد اصلاح در سطح PP (اولین فلش سیاه) هستیم. سپس قیمت از سطح PP برگشت می‌کند و کاهش ادامه می‌یابد که اولین سیگنال خروج ما از معامله می‌باشد. سیگنال دوم، تلاقی صعودی خطوط مکدی هستند و معامله باید بسته شود. از این معامله ۵۳ پیپ سود بدست می‌آید.

چند ساعت بعد از تلاقی صعودی خطوط مکدی، قیمت به بالای سطح اصلی پیوت پوینت می‌رسد. دو سیگنال صعودی و تطبیقی ​​از سطح پیوت و مکدی وجود دارد. این یک فرصت خرید خوب به نظر می‌رسد و می‌تواند معامله آن انجام شود. در این حالت حد ضرر باید درست پایین سطح S1 قرار گیرد. قیمت شروع به افزایش می‌کند و مکدی شروع به صعود می‌کند. در اواسط روز معاملاتی بعدی، خطوط مکدی در حال قطع کردن یکدیگر در جهت نزولی هستند که این اتفاق باید به عنوان یک سیگنال خروج از معامله در نظر گرفته شود. از این معامله ۵۷ پیپ سود بدست می‌آید.

سپس قیمت تا R1 افزایش می‌یابد و شروع به نزدیک شدن به این سطح مقاومت می‌کند. پس از رسیدن به این سطح، قیمت یک ریزش را تجربه می‌کند. در همان زمان، خطوط مکدی در جهت نزولی متقاطع می‌شوند. این یک مورد دیگر از انطابق دو سیگنال سطوح پیوت و مکدی است که یک فرصت معامله فروش را ایجاد می‌کند.

قیمت بلافاصله به زیر سطح PP می‌رسد و به سرعت در حال کاهش است. پس از آن یک اصلاح صورت می‌گیرد و خطوط مکدی تقریباً در جهت صعودی متقاطع می‌شوند. البته سیگنال صعودی قوی از جانب اندیکاتور مکدی گرفته نمی‌شود و معامله باید ادامه یابد. قیمت به روند نزولی خود ادامه می‌دهد و ما شاهد که یک تلاقی صعودی در مکدی هستیم که باید به عنوان سیگنال خروج در نظر گرفته شود. در حدود دو روز از این معامله ۲۳۵ پیپ سود بدست می‌آید.

نحوه محاسبه سطوح پیوت وودی

محاسبه سطوح پیوت وودی (woody) بسیار ساده است. برای محاسبه نیاز به سه قیمت در کندل (برای مثال کندل روزانه) داریم که شامل قیمت بسته شدن (Close)، بالاترین قیمت (High) و پایین‌ترین قیمت (Low) می‌باشد.

فرمول محاسبه سطح پیوت وودی به شرح زیر است:

۴ / (قیمت بسته شدن × ۲) + (پایین‌ترین قیمت + بالاترین قیمت) =  سطح پیوت (PP)

پایین‌ترین قیمت – (۲ × PP) = مقاومت اول (R1)
بالاترین قیمت – (۲ × PP) = حمایت اول (S1)

(پایین‌ترین قیمت – بالاترین قیمت) + PP = مقاومت دوم (R2)
(پایین‌ترین قیمت + بالاترین قیمت) – PP = حمایت دوم (S2)

همانطور که ممکن است متوجه شده باشید محاسبه سطوح پیوت وودی کاملاً متفاوت از فرمول سطوح پیوت استاندارد است. یکی از تفاوت‌های اصلی این است که فرمول وودی وزن بیشتری را برای قیمت بسته شدن در نظر می‌گیرد. توجه داشته باشید که محاسبه سطح (PP) شامل ضرب قیمت بسته شدن در ۲ و سپس جمع کردن بالاترین و پایین‌ترین قیمت است. برای بدست آوردن سطح PP، عدد بدست آمده را بر ۴ تقسیم می‌کنیم.

این فرمول ممکن است در ابتدا کمی گیج‌کننده به نظر برسد، اما اساساً شبیه به میانگین متحرک نمایی عمل می‌کند، که در آن داده‌های اخیر وزن بیشتری نسبت به داده‌های قبل‌تر دارند. همچنین به عنوان یک نکته جانبی، اغلب در بازار فارکس خواهید دید که قیمت باز شدن با قیمت پایانی یکسان است. علت این امر آنست که معاملات در بازار فارکس بصورت ۲۴ ساعته انجام می‌شود.

نحوه محاسبه سطوح پیوت کاماریلا

سطوح پیوت کاماریلا (Camarilla) توسط نیک اسکات ( Nick Scott) در اواخر دهه ۱۹۸۰ اختراع شد. این سطوح از نظر مفهومی مشابه سطوح پیوت وودی می‌باشند، زیرا از قیمت و محدوده بسته شدن روز قبل برای محاسبه سطوح استفاده می‌شود، اما به جای ۲ سطح مقاومت و ۲ سطح حمایت، معادله کاماریلا دارای ۴ سطح مقاومت و ۴ سطح حمایت است. به‌علاوه سطح PP، در مجموع ۹ سطح برای کاماریلا ترسیم می‌شود. همچنین، بخش جالب معادله کاماریلا این است که یک ضریب ویژه در فرمول گنجانده شده است.

فرمول محاسبه سطح پیوت کاماریلا به شرح زیر است:

 

۳ / (بالاترین قیمت + پایین‌ترین قیمت + قیمت بسته شدن) =  سطح پیوت (PP)

 

(۱.۰۸۳۳ × (پایین‌ترین قیمت _ بالاترین قیمت)) + قیمت بسته شدن = مقاومت اول (R1)

(۱.۰۸۳۳ × (پایین‌ترین قیمت _ بالاترین قیمت)) _ قیمت بسته شدن  = حمایت اول (S1)

 

(۱.۱۶۶۶ × (پایین‌ترین قیمت _ بالاترین قیمت)) + قیمت بسته شدن = مقاومت دوم (R2)

 (۱.۱۶۶۶ × (پایین‌ترین قیمت_ بالاترین قیمت)) _ قیمت بسته شدن = حمایت دوم (S2)

 

(۱.۲۵۰۰ × (پایین‌ترین قیمت _ بالاترین قیمت)) + قیمت بسته شدن = مقاومت سوم (R3)

(۱.۲۵۰۰ × (پایین‌ترین قیمت _ بالاترین قیمت))  _ قیمت بسته شدن = حمایت سوم (S3)

 

(۱.۵۰۰۰ × (پایین‌ترین قیمت _ بالاترین قیمت)) + قیمت بسته شدن = مقاومت چهارم (R4)

(۱.۵۰۰۰ × (پایین‌ترین قیمت _ بالاترین قیمت))  _ قیمت بسته شدن = حمایت چهارم (S4)

 

همانطور که می‌بینید، ما در مجموع ۴ سطح مقاومت و ۴ سطح حمایت داریم. بسیاری از معامله‌گران روزانه وقتی قیمت به سطوح R3 یا S3 کاماریلا می‌رسد، معامله‌ای را در جهت عکس حرکت اصلی باز می‌کنند.

نکته حایز اهمیت این است که بازارها ماهیت چرخشی دارند و حرکت قوی قیمت نسبت به روز قبل، باید در روز بعد به محدوده ارزش خود بازگردد.

نحوه محاسبه سطوح پیوت فیبوناچی

در بازار فارکس ابزارهای فیبوناچی مانند فیبوناچی اصلاحی (Retracement)، فیبوناچی گسترشی (Extension) و فیبوناچی پروجکشن (Projection)، بسیار مورد استفاده معامله‌گران قرار می‌گیرند. سطوح فیبوناچی اولیه که معامله‌گران بیشتر به آن توجه می‌کنند، سطوح اصلاحی ۳۸.۲% و ۶۱.۸% هستند.

باید در نظر داشت که می‌توان از سطوح فیبوناچی در محاسبه سطوح پیوت استفاده کرد. در واقع، با اضافه کردن نسبت‌های ۳۸.۲% و ۶۱.۸% و ۱۰۰%، سطح پیوت فیبوناچی بسیار شبیه به سطح پیوت استاندارد است.

فرمول محاسبه سطوح پیوت فیبوناچی به شرح زیر است:

 

۳ / (بالاترین قیمت + پایین‌ترین قیمت + قیمت بسته شدن) =  سطح پیوت  (PP)

 

((پایین‌ترین قیمت _ بالاترین قیمت) × ۰.۳۸۲) + PP = مقاومت اول (R1)

((پایین‌ترین قیمت _ بالاترین قیمت) × ۰.۳۸۲)  _ PP = حمایت اول (S1)

 

((پایین‌ترین قیمت _ بالاترین قیمت) × ۰.۶۱۸) + PP = مقاومت دوم (R2)

((پایین‌ترین قیمت _ بالاترین قیمت) × ۰.۶۱۸) _ PP = حمایت دوم (S2)

 

((پایین‌ترین قیمت _ بالاترین قیمت) × ۱) + PP = مقاومت سوم (R3)

((پایین‌ترین قیمت _ بالاترین قیمت) × ۱)  _ PP = حمایت سوم (S3)

سخن پایانی

  • سطوح پیوت در معاملات روزانه بسیار اهمیت دارند و به عنوان سطوح حمایت و مقاومت عمل می‌کنند.
  • سطوح پیوت بر پایه اصول علمی بوده و با استفاده از یک فرمول دقیق محاسبه می‌شوند.
  • پیکربندی سطوح پیوت شامل یک سطح پایه (PP) با سه سطح مقاومت (R2، R1، و R3) و سه سطح حمایت (S2، S1 و S3) است.
  • سطوح پیووت شامل قیمت بسته شدن (Close)، بالاترین قیمت (High) و پایین‌ترین قیمت (Low) می‌باشد.
  • به منظور تعیین بازه های زمانی روزانه، بسیاری از معامله‌گران، زمان باز و بسته شدن روز معاملاتی را از روی موارد زیر تعیین می کنند:

شروع: ۴:۳۰ به وقت ایران (۰۰:۰۰ صبح به وقت گرینویچ)

پایان: ۳:۵۹ به وقت ایران  (۱۱:۵۹ عصر به وقت گرینویچ)

  • در هر روز معاملاتی سطوح R3، R2، R1، S3، S2، S1 و PP تغییر می‌کنند، زیرا بالاترین قیمت، پایین‌ترین قیمت و قیمت بسته شدن در هر روز معاملاتی متفاوت است.
  • ماشین‌حساب‌های محاسبه سطوح پیوت زیادی وجود دارد که به طور قابل توجهی نحوه استخراج داده‌ها را تسهیل می‌کند.
  • اندیکاتورهای پیوت پوینت می‌توانند به سادگی بر روی پلتفرم معاملاتی شما اجرا شوند.
  • هنگام معامله با سطوح پیوت، همیشه باید از حدضرر بهره برد. یک سطح قبل‌تر از سطحی که برای ورود به معامله از آن استفاده می‌کنید، می‌تواند نقطه مناسبی برای قرار دادن حدضرر باشد.
  • شما باید پس از عبور قیمت از دو سطح پیوت، یا بر اساس سایر استراتژی‌های پرایس اکشن و سیگنال‌های تایید‌کننده، اقدام به بستن معامله بکنید.

2 دیدگاه در “نحوه استفاده موثر از پیوت پوینت هنگام معامله در فارکس
  1. آواتار Zar Zar گفت:

    توضیحات شفاف، روان و پر مغز بود. ممنونم از تمام شما عزیزان

    1. آواتار motaharenasimi motaharenasimi گفت:

      سپاس از نظر شما دوست عزیز

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

سبد خرید