چگونه در نواحی عرضه و تقاضا معامله کنیم؟

زمان مطالعه: 8 دقیقه

چگونه در نواحی عرضه و تقاضا معامله کنیم؟

درک علت حرکات جفت ارز‌ها در پیشرفت معامله‌گران در بازار فارکس نقشی حیاتی دارد. در ساده‌ترین حالت ممکن، قیمت به دلیل عدم تعادل بین عرضه و تقاضا نوسان می‌کند. اگر این موضوع را بتوانید درک کنید آنگاه به فرآیند معامله‌گری نگاهی منطقی خواهید داشت. در این مقاله به بحث در مورد سیستم عرضه و تقاضا می‌پردازیم. در ادامه نحوه تعیین نواحی عرضه و تقاضا و استفاده از آن‌ها در یک استراتژی معاملاتی جامع را شرح می‌دهیم.

عرضه و تقاضا در معامله‌گری

مفهوم عرضه و تقاضا هسته مرکزی اکثر نظریات اقتصادی است. قانون عرضه و تقاضا می‌گوید که اگر عرضه کالایی زیاد و تقاضا کم باشد، مازاد تولید موجب کاهش قیمت می‌شود. و برعکس، اگر عرضه یک کالا کم و تقاضا زیاد باشد، این کمبود قیمت را افزایش می‌دهد.

درک این قانون کار سختی نیست و می‌توان آن را به تمام ابزارهای قابل معامله تعمیم داد.

در بازار فارکس، اگر عرضه جفت ارزی زیاد و تقاضا برای آن کم باشد، قیمت کاهش می‌یابد. اگر عرضه جفت ارز کم و تقاضا برای آن زیاد باشد، این امر باعث افزایش قیمت می‌شود.

دوره مستر کلاس طلا

مشاهده رایگان دوره آموزشی طلا

قسمت 1 تا 3 دوره مستر کلاس طلا، جامع‌ترین و کامل‌ترین دوره آموزشی طلا را از طریق لینک زیر مشاهده کنید

عرضه و تقاضای جفت ارز‌ها توسط بازیگران بازار کنترل می‌شود. این بازیگران دولت‌ها، بانک‌ها، سرمایه‌گذاران، صندوق‌ها و سفته‌بازان هستند. اقدامات بازیگران دائماً عرضه و تقاضای جفت ارز را تغییر داده و باعث نوسان قیمت می‌شود. اگر معامله‌ای روی یکی از جفت ارز‌ها باز کنید، در معادله عرضه و تقاضای آن شرکت می‌کنید.

نواحی عرضه و تقاضا

عدم تعادل عرضه و تقاضا را می‌توان در نمودارهای قیمت مشاهده کرد. هر تیک قیمتی روی نمودار نشان‌دهنده تغییر نگرش معامله گران نسبت به جفت ارز مربوطه است. بنابراین، اگر معامله‌گران در سطح مشخصی نسبت به یک جفت ارز گرایش داشته باشند، این گرایش توسط معامله‌گران حرفه‌ای قابل‌تشخیص است.

به‌ عنوان‌ مثال اگر جفت ارزی تحت‌ فشار فروش رو به پایین حرکت کند برخی از معامله‌گران سفارشات شرطی خرید (Buy limit) خود را در سطوحی مشخص، زیر قیمت قرار می‌دهند. این افراد معتقدند که قیمت از سفارش آن‌ها عبور نخواهد کرد. آن‌ها بر مبنای توقف روند نزولی در این سطوح سفارش خرید خود را قرار می‌دهند. اگر افراد یا مؤسسات زیادی چنین نگرشی داشته باشند، در این ناحیه سفارش خرید بزرگی تشکیل می‌شود. درنتیجه با رسیدن به این سطح، تقاضا افزایش‌ یافته و شاید حتی موجب صعود شارپ قیمت نیز شود.

همین مسئله در جهت مخالف نیز صادق است. اگر حجم زیادی سفارش فروش بالاتر از قیمت انباشت شود، رسیدن به آن منطقه و افزایش عرضه باعث کاهش شدید قیمت می‌شود.

دریافت رایگان سیگنال فارکس

با عضویت در آکادمی ماکروترید، شما سیگنال، آموزش و گفتگو با تحلیلگران و اعضای آکادمی دریافت خواهید کرد.

به‌این‌ترتیب، معامله‌گران باید از این دو سطح مهم در نمودارهای خود آگاه باشند، منطقه تقاضا و منطقه عرضه، جایی است که قیمت‌ احتمالاً افزایش و کاهش می‌یابد.

ناحیه تقاضا

این ناحیه در پایین قیمت فعلی بوده و تمایل به خرید در آن بسیار بالا است. با نگاهی به نمودار زیر می‌توان دید که تمایل به خرید در ناحیه تقاضا بسیار بالا است که نشان از حجم بالای سفارشات خرید شرطی دارد. به همین دلیل با رسیدن قیمت به این ناحیه بخشی از سفارشات خرید فعال می‌شوند. در این نواحی عکس‌العمل قیمت معمولاً بسیار سریع است و هرچه این سرعت بالاتر باشد به معنای حجم بیشتر سفارشات است.

ناحیه تقاضا

شناسایی ناحیه تقاضا در معاملات

همان‌طور که در نمودار ۴ ساعته USDCAD مشاهده می‌کنید سطح تقاضا بین ۱.۲۴۰۰ و ۱.۲۳۶۰ بسیار قوی است. هر بار که قیمت به این ناحیه می‌رسد سریعاً افزایش می‌یابد. دقت کنید ناحیه تقاضا را حتماً به‌صورت یک ناحیه مشخص کنید نه یک خط.

ناحیه عرضه

ناحیه عرضه دقیقا عکس ناحیه تقاضا تعریف می‌شود. این ناحیه در بالای قیمت قرار داشته و حجم سفارشات فروش نسبتا بالایی را در خود جای‌داده است. با رسیدن قیمت به این ناحیه سفارشات فروش به‌تدریج فعال می‌شوند. معامله گران جفت ارز مربوطه را فروخته و قیمت آن افت می‌کند. همانند تقاضا، عرضه هم یک ناحیه است نه یک خط.

ناحیه عرضه

شنانسایی نواحی عرضه در معاملات

نمودار جفت ارز GBPUSD را در تایم فریم ۱ ساعته مشاهده می‌کنید. ناحیه عرضه در نمودار مشخص‌شده است. هر بار که قیمت به این ناحیه می‌رسد شروع به ریزش می‌کند.

همان‌طور که پیش‌تر اشاره شد، با رسیدن به نواحی عرضه و تقاضا به‌احتمال‌ قوی برگشت قیمتی رخ خواهد داد. بنابراین معامله گران از این نواحی برای ورود به بازار استفاده می‌کنند. اگر قیمت با رسیدن به ناحیه تقاضا افزایش یابد، فرصت خرید برای آن جفت ارز فراهم است. فرصت فروش هم با برگشت قیمت از ناحیه عرضه فراهم می‌شود.

رسم نواحی عرضه و تقاضا

رسم نواحی عرضه و تقاضا روی نمودار همواره مفید است. این کار باعث می‌شود تا شما به‌صورت چشمی بدانید که در کجا هستید و با رسیدن قیمت به نواحی عرضه (S) / تقاضا (D) آماده معامله خواهید بود.

نحوه یافتن نواحی عرضه و تقاضا

اگر درباره نحوه یافتن این نواحی سؤال دارید کاملا طبیعی است، اما وقتی بدانید که باید دنبال چه مواردی بگردید شناسایی این نواحی بسیار ساده خواهد بود. ابتدا نمودار تایم فریم معاملاتی خود را بزرگ کنید و به بازه زمانی سطح بالاتر بعدی بروید. به عنوان مثال اگر در تایم‌ فریم یک ساعته معامله می‌کنید به تایم فریم ۴ ساعته بروید. با این کار همانند یک عقاب دیدتان گسترده خواهد بود. سپس نقاطی را پیدا کنید که در آن‌ها قیمت واکنش شدیدی داشته است.

معمولاً نقاط عطفی که قیمت از آن‌ها به‌صورت شارپ صعود یا نزول کرده، نواحی تقاضا و عرضه در نظر گرفته می‌شوند. با یافتن این نقاط عطف و استفاده از ابزارهای ترسیمی نواحی موردنظر را رسم کنید. از اندیکاتورهای عرضه و تقاضا هم برای یافتن نقاط عطف می‌توان استفاده کرد.

یافتن نواحی عرضه و تقاضا

نحوه شناسایی و یافتن نواحی عرضه و تقاضا از نمودار

در تصویر فوق نمودار هفتگی AUDUSD را مشاهده می‌کنید که نواحی عرضه و تقاضا در آن رسم شده است.

روش تحلیلی عرضه و تقاضا در فارکس

سیستم‌ معاملاتی عرضه و تقاضا سیستم‌ ساده و درعین‌حال قدرتمندی است. این سیستم یکی از ناب‌ترین اصول معاملاتی را در دل خود جای‌ داده است. قوانین این سیستم بسیار ساده هستند. با رسیدن قیمت به سطح تقاضا و واکنش مثبت باید وارد معامله خرید شوید. بر اساس انبوه سفارشات خرید موجود در این ناحیه انتظار افزایش قیمت را دارید و می‌توانید از این فرصت استفاده کنید.

با رسیدن قیمت به سطح عرضه و واکنش منفی باید وارد معامله فروش شوید. دقیقا مانند حالت قبل در اینجا فرصت فروش و کسب سود برای شما مهیا است.

حد ضرر را در این معاملات باید بالای محدوده عرضه و پایین محدوده تقاضا قرار دهید. رایج‌ترین روش نگهداری معامله تا زمانی است که به قیمت به سطح مخالف برسد. مثلا اگر در سطح تقاضا معامله خود را باز کردید تا زمانی که قیمت به ناحیه عرضه برسد نباید معامله را ببندید. همچنین برای حالت عکس که در سطح عرضه معامله را باز می‌کنید، باید معامله را در محدوده تقاضا ببندید.

با این‌حال در اغلب موارد ممکن است سطح مشخصی به عنوان هدف معامله وجود نداشته باشد یا اینکه فاصله‌اش به‌ قدری باشد که قیمت نتواند به آن برسد. بنابراین پیشنهاد ما این است که برای تعیین نقطه خروج از تحلیل‌هایی نظیر خط روند، کانال و سوینگ‌های کف و سقف استفاده کنید.

مدیریت معامله سطوح عرضه و تقاضا

حال توضیحات فوق را با نمونه‌های واقعی ترکیب می‌کنیم.

معامله خرید در سطوح تقاضا

شناسایی و مدیریت معامله در سطوح عرضه و تقاضا از روی نمودار

نمودار زوم شده GBPUSD در تایم فریم ۱ ساعته را در نظر بگیرید. در گوشه پایین سمت چپ نواحی عرضه و تقاضا را شاهد هستیم. ناحیه تقاضا با آبی و ناحیه عرضه با صورتی مشخص‌ شده است. مشاهده می‌کنید که قیمت پس از کاهش قبلی خود، ناحیه تقاضا را شکل می‌دهد. قیمت چندین بار از ناحیه تقاضا جهش کرد و چندین فرصت برای ورود به معامله ایجاد می‌کند. فرض ما این است که قیمت هر بار پس از برخورد به این ناحیه سفارشات خرید جدیدی فعال می‌کند که آن را به بالا پرتاب می‌کنند.

همان‌طور که در تصویر مشخص است حدضرر زیر ناحیه تقاضا تنظیم‌ شده است. با افزایش قیمت از ناحیه تقاضا، به نزدیک‌ترین منطقه عرضه در بالا می‌رسیم. قیمت با شتاب زیادی که دارد از این ناحیه عبور می‌کند و این سرنخ را به ما می‌دهد که شاید این ناحیه قدرت چندانی نداشته و روند صعودی ادامه‌دار است. به همین دلیل و با فرض ادامه‌دار بودن افزایش قیمت، می‌توان در معامله ماند.

همین اتفاق دقیقا رخ می‌دهد و وارد یک رالی قیمتی می‌شویم. در این مسیر شاهد کف‌ها و سقف‌های بالاتر هستیم که روند صعودی این جفت ارز را تائید می‌کنند. صعود به مدت ۱ هفته ادامه دارد و پس‌ از آن نشانه‌های اتمام روند آغاز می‌شوند. کانال نزولی قرمز رنگ که سقف و کف‌های پایین‌تری دارد نشانه واضحی از اتمام روند صعودی و احتمال شروع روندی نزولی است. بنابراین خروج از معامله در دومین کف رو به پایین، پس از دو سقف رو به پایین، منطقی است.

حال به سراغ مثالی از سناریوی مخالف در ناحیه عرضه می‌رویم.

خرید در سطوح عرضه

شناسایی و یافتن نقاط و نواحی معامله در سطوح عرضه

نمودار USDJPY در تایم فریم روزانه مثالی از ناحیه عرضه را نشان می‌دهد. دو فلش آبی کوچک ناحیه عرضه را مشخص می‌کنند. ما به دنبال معاملاتی هستیم که به این سطح مربوط می‌شوند. پس از رشد قیمت در اولین فلش سبز رنگ می‌توان به معامله فروش این جفت ارز وارد شد.

پس از ورود، قیمت شروع به کاهش می‌کند و پس از تشکیل کفی جدید دوباره صعودی شارپ دارد که بازهم به ناحیه عرضه برخورد می‌کند. با برگشت دوباره قیمت به این ناحیه بازهم می‌توان وارد فروش شد. قیمت ریزش سنگینی انجام می‌دهد و به ناحیه صورتی رنگ که ناحیه تقاضا است رسیده و افزایش می‌یابد. زمانی که متوجه صعود قیمت از ناحیه تقاضا شدید می‌توانید معامله فروش دوم را ببندید.

قیمت از ناحیه عرضه برمی‌گردد و دوباره افت می‌کند، با این تفاوت که این بار با ایجاد گپ از ناحیه تقاضا نیز عبور می‌کند. فشار فروش در اینجا قوی‌تر از حالت معمول است و شما برای ماندن در معامله و همراهی با روند نزولی باید دلایل کافی داشته باشید. خط روند زرد رنگ قدرت روند نزولی را نشان می‌دهد و می‌توان تا زمانی که این خط روند شکسته نشده در معامله ماند. فلش قرمز رنگ شکست خط روند را مشخص کرده است، حال سیگنال معتبری برای خروج از معامله داریم.

در هر سه معامله ذکرشده حد ضرر بالای ناحیه عرضه با خطوط افقی قرمز رنگ مشخص‌ شده‌اند.

سخن پایانی

  • قانون عرضه و تقاضا می‌گوید:
    •  اگر تقاضا بالا و عرضه کم باشد، قیمت افزایش می‌یابد.
    •  اگر عرضه بالا و تقاضا کم باشد، قیمت کاهش می‌یابد.
  • تعمیم قانون عرضه و تقاضا در فارکس:
    •  فشار خرید بالا (تقاضا) موجب افزایش قیمت می‌شود.
    •  فشار فروش بالا (عرضه) موجب کاهش قیمت می‌شود.
  • نواحی عرضه و تقاضا در فارکس نقاط عطفی هستند که قیمت معمولاً از آنجا برگشت می‌کند.
  • این نواحی به‌صورت چشمی روی چارت مشخص می‌شوند:
    • ناحیه تقاضا زیر قیمت قرار داشته و انتظار داریم فشار خرید در آنجا با توجه به سفارشات فعال نشده موجود، افزایش یابد.
    •  ناحیه عرضه بالای قیمت قرار داشته و انتظار داریم فشار فروش با توجه به سفارشات فعال نشده موجود، افزایش یابد.
  • برای رسم نواحی عرضه و تقاضا باید:
    • نقاطی که قیمت با حرکات شارپ تشکیل کف یا سقف داده را مشخص کنید.
    •  با استفاده از ابزارهای رسم این ناحیه را روی نمودار رسم کنید.
  • برای معامله به روش عرضه و تقاضا در فارکس باید:
    •  با افزایش قیمت از ناحیه تقاضا وارد خرید شوید. حدضرر را زیر این ناحیه قرار دهید.
    •  با کاهش قیمت از ناحیه عرضه وارد فروش شوید. حدضرر را بالای این ناحیه قرار دهید.
    • تا رسیدن قیمت به ناحیه مخالف در معامله بمانید یا از سایر روش‌های تکنیکالی برای خروج کمک بگیرید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

سبد خرید